Okouzlující Mojito doplněné okurkovým sorbetem

K receptu

Mojito je jedním z nejoblíbenějších osvěžujících koktejlů. Jeho klasická verze se vyrábí z lehkého rumu, limetky a lístků máty s přídavkem cukru a perlivé vody. Všechny tyto složky koktejlu, vynalezeného na Kubě na začátku minulého století, jsou i v našem receptu. Domácí okurkový sorbet dodá nápoji nejen další svěžest a jas v chuti, ale také neuvěřitelný vzhled. Do našeho mojita není potřeba přidávat led – sorbet zajistí chlazení koktejlu bez naředění chuti.

Složitost: snadno Kalorie: 178,93 kcal/porce porce: 4 Vaření: 20 min Přidat. čas: 4 hodiny Použitý: 1,16 g/0,14 g/36,53PitíINGREDIENCE NA 4 porceNa sorbet:okurky 500 gCitronová šťáva 2 polévkové lžíce.Cukr 120 gNa koktejl:Bílý rum 50 mlCukrový sirup 15 mlVápno 10 gSoda 100 mlNa ozdobu:Máta 1 větevOkurka 20 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si sorbet. Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a zbavíme semínek. Dužinu nakrájejte na malé kousky. Smíchejte okurky s cukrem a citronovou šťávou a rozmixujte v mixéru na hladkou kaši.

Krok 2

Okurkovou směs dejte do nádoby se vzduchotěsným víkem a dejte na 1 hodinu do mrazáku. Směs promíchejte vidličkou, rozdrťte ledové krystalky a vraťte do mrazáku. Pokračujte v míchání sorbetu každých 30 minut po dobu 4-6 hodin. Sorbet můžete připravit i ve zmrzlinovači podle návodu.

Krok 3

Plátky limetky dejte do vysoké sklenice, zalijte cukrovým sirupem a rozdrťte dlouhou lžící. Přilijte rum a sodu, zamíchejte a odstraňte limetku. Z okurkového sorbetu vytvarujte speciální lžičkou malé kuličky a naplňte sklenici až po vrch. Ozdobte plátkem okurky a lístky máty a ihned podávejte.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 0,20 g (0,25 % denní hodnoty) • tuky 0,05 g (0,06 %) • sacharidy 4,82 g (2,87 %) • kcal 65,62 (3,65 %) • sodík 1,96 mg (0,14 %) • cukry celkem 3,96 g ( 7,92 %) • EFA 0,01 g (0,05 %) • vláknina 0,27 g (0,90 %)

UŽITEČNÉ RADY

Pro vytvoření správné textury je nutné pravidelné míchání sorbetu během procesu zmrazování. K tomu můžete použít běžnou vidličku nebo ponorný mixér.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pro sorbetovou verzi mojita zvolte větší brčka než obvykle.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika