Site icon Wellness Way Česká republika

Okurky s jemným špetkou soli ponořené v minerální vodě

K receptu

Proč vařit lehce osolené okurky raději s minerální vodou než s obyčejnou vodou? Alespoň v rámci zajímavého kulinářského experimentu! Ale to samozřejmě není jediný důvod, ne recept pro recept. Každý, kdo tuto metodu vyzkoušel v praxi, tvrdí, že okurky jsou neuvěřitelně silné a křupavé. A samozřejmě velmi chutné. Jakou vodu mám použít? No jistě ne léčivé, ale nejobyčejnější, stolní, levné, ale určitě sycené. Připravte si lehce osolené okurky v minerální vodě podle našeho receptu a pokud se vám výsledek líbí, podělte se o své dojmy v komentářích!

Složitost: snadno Kalorie: 52,86 kcal/porce porce: 4 Vaření: 15 min Přidat. čas: 24 hodin Použitý: 2,76 g/0,33 g/10,09MořeníFusion kuchyněVečeřeVečeřeSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíPiknikINGREDIENCE NA 4 porceokurky – 1 kg minerální perlivá voda – 1 litr sůl – 2 polévkové lžíce. l. (bez sklíčka) česnek na chuť čerstvý kopr na chuť Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si okurky. Nejprve musíte ovoce důkladně omýt tekoucí vodou. V případě potřeby použijte kartáč na zeleninu. Odřízněte konce každé okurky na obou stranách.

Krok 2

Kopr důkladně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Hřebíček jednoduše rozdrtíte plochou stranou velkého nože.

Krok 3

Na dno nádoby, ve které budete okurky nakládat, dejte trochu kopru a česneku. Navrch rozložíme připravené ovoce. Přidejte zbývající kopr a nasekaný česnek.

Krok 4

Do naběračky nebo malého kastrůlku nalijte perlivou minerální vodu. Osolíme a lžící důkladně promícháme, aby vznikl jakýsi lák. V tomto případě je lepší vzít jemnou sůl.

Krok 5

Vzniklým lákem zalijeme okurky s koprem a česnekem. Pokud chcete, můžete přidat cukr a koření podle svého vkusu, stejně jako rybíz, třešeň, křen.

Krok 6

Plochým talířem zakryjte okurky koprem a česnekem ve slaném nálevu. Umístěte na jeden den na chladné místo. Okurky můžete vyzkoušet dříve. Pokud jste se stupněm nasolení spokojeni, podávejte.

Krok 7

Hotové lehce solené okurky lze použít nejen v čisté formě, ale také jako přísadu do konkrétního jídla. Jsou zvláště dobré v salátech a osvěžující okroshce.

UŽITEČNÉ RADY

Věnujte pozornost přípravné fázi přípravy lehce nasolených okurek v minerální vodě podle tohoto receptu: konce ovoce musí být odříznuty, aby proces solení probíhal rychleji a efektivněji.

MIMOCHODEM

Aby lehce nasolené okurky v minerální vodě získaly obzvláště pikantní chuť, přidejte trochu nakrájeného kořene čerstvého křenu spolu s česnekem a koprem. Bude to velmi chutné!

Exit mobile version