Okurky s lehkým solením a bez nálevu – chutný a svěží požitek

K receptu

Věděli jste, že lehce osolené okurky lze vařit bez nálevu? Pokud je to pro vás novinka, pak se určitě podívejte na náš originální recept. Mimochodem, výsledek mile překvapí každého, kdo tyto lehce slané okurky vyzkouší! Jsou neuvěřitelně aromatické, křupavé a samozřejmě velmi chutné. Příprava takové svačiny zabere minimum času, což je navíc velmi příjemné, zvláště v létě, kdy to poslední, co chcete, je strávit dlouhý čas vařením. Obecně lze náš recept na lehce slané okurky bez nálevu bezpečně nazvat vynikající ve všech ohledech. Zkuste to a uvidíte sami!

Složitost: snadno Kalorie: 44,37 kcal/porce porce: 5 Vaření: 20 min Přidat. čas: 3 hodiny Použitý: 2,41 g/0,44 g/7,80MořeníVečeřeOdpolední svačinaVečeřePrázdnýSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 5 PORCÍmalé okurky (ideálně čerstvě natrhané) – 1 kg soli – 1 polévková lžíce. l.kmín – 1 lžička. (bez sklíčka) česnek – 4 velké stroužky kopr – 70 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte okurky na nakládání bez nálevu. Pokuste se vybrat ty nejmenší, nejsilnější, s malými „pupínky“: na tom závisí kvalita připraveného občerstvení.

Krok 2

Okurky omyjte studenou tekoucí vodou. Odřízněte konce. Každou okurku rozpůlíme nebo napícháme vidličkou, aby lák lépe pronikl do ovoce.

Krok 3

Připravené okurky přendejte do přiměřeně velké plastové nádoby. Osolíme a posypeme kmínem. Nádobu uzavřete a několikrát protřepejte.

Krok 4

Připravte stroužky česneku a kopr. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kopr omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Poté nasekejte nadrobno jak listy, tak stonky.

Krok 5

Do nádoby s okurkami přidejte připravený kopr a česnek. Znovu několikrát důkladně protřepejte, aby se přísady co nejrovnoměrněji rozmístily.

Krok 6

Nádobu s okurkami dejte alespoň na 3 hodiny do lednice. Vyjměte a občas protřepejte. Po uplynutí stanovené doby lze podávat křupavé lehce osolené okurky bez nálevu.

UŽITEČNÉ RADY

Chcete získat ještě chutnější lehce slané okurky bez nálevu? Zvyšte množství česneku a také přidejte do nádoby nasekaný křen, třešňové a rybízové ​​listy.

MIMOCHODEM

Lehce nasolené okurky bez nálevu lze připravit ne v plastové nádobě, ale v dobrém těsném sáčku (nejlépe se spolehlivým zipovým uzávěrem). To nemění recept: vše dělejte stejným způsobem, jak doporučujeme.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: