Site icon Wellness Way Česká republika

Olivier – Portrét talentovaného PP

K receptu

Je možné připravit pp-Olivier, nebo spíše spojit myšlenku každého oblíbeného svátečního salátu se zcela opačným pohledem na výživu? Jsme si jisti, že je to docela možné, a jako důkaz poskytujeme vynikající recept. Okamžitě si tedy všimněme, že v našem Olivierově receptu nejsou žádné brambory: místo toho se používá avokádo. Mimochodem, dokonale plní funkci „lidové“ kořenové zeleniny a zároveň dodává tělu nenasycené mastné kyseliny. Místo masa nebo klobásy používáme vařené kuře, proslulé svými dietními vlastnostmi. A nakonec bylo rozhodnuto dochutit salát Olivier nikoli majonézou, ale hustým řeckým jogurtem ochuceným česnekem a hořčicí. Ukázalo se to velmi chutné, aromatické a uspokojující!

Složitost: průměrný Kalorie: 317,03 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina 20 minut Použitý: 30,27 g/13,28 g/18,65SalátVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 4 porcekuřecí řízek – 400 g mrkve – 250 g mraženého zeleného hrášku – 100 g červené cibule – 100 gavocado haas – 2 ks šťávy z 1/2 citronu nakládané okurky – 200 g petržele – 2 snítky česneku – 1 stroužek řecký jogurt – 200 ml hořčice – 1 lžička soli čerstvě mletého černého pepře Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience pro recept Olivier. Kuřecí řízek zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Trochu osolte a na mírném ohni vařte 30 minut. Necháme vychladnout.

Krok 2

Mrkev pro pp-Olivier důkladně omyjte kartáčem a vložte do pánve. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni 20 minut. Necháme úplně vychladnout.

Krok 3

Zelený hrášek zalijte horkou vodou a rychle přiveďte k varu. Vařte 5 minut, poté sceďte v cedníku a přendejte do ledové vody. Puntíky tak zůstanou zářivé barvy.

Krok 4

Cibuli na salát Olivier oloupeme a nakrájíme nadrobno. Avokádo omyjeme a nakrájíme na půlky. Odstraňte semínka. Dužinu avokáda oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Přendejte do velké mísy a pokapejte citronovou šťávou.

Krok 5

Nakládané okurky nakrájíme na malé kostičky. Vychladlý kuřecí řízek a mrkev také nakrájejte. Dejte do mísy s avokádem, přidejte hrášek a cibuli.

Krok 6

Petržel omyjte a důkladně osušte papírovými utěrkami. Z větví odstraňte listy a jemně nasekejte. Dejte do misky se zbytkem Olivierových ingrediencí.

Krok 7

Připravte omáčku pro pp-Olivier. Česnek oloupeme a protlačíme lisem. Smíchejte s řeckým jogurtem a hořčicí. Podle chuti osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Krok 8

Výslednou omáčkou přelijte ingredience Olivier a promíchejte. Vložte do jedné velké salátové mísy nebo několika malých porcí a podávejte.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Je docela přijatelné přidat do Olivierova receptu vejce natvrdo, pokud to neodporuje vašim dietním zásadám. Ale podle našeho názoru je tento salát velmi chutný i bez nich.

MIMOCHODEM

Jako proteinový základ pro pp-Olivier můžete použít nejen avokádo, ale také cizrnu, vařenou nebo konzervovanou, stejně jako vařené nebo solené houby (nejlépe samozřejmě bílé houby).

Exit mobile version