Site icon Wellness Way Česká republika

Osvěžující delikatesa: Třešňový kompot

K receptu

Třešňový kompot je dobrý pro každého: jak v chuti, tak ve svých prospěšných vlastnostech. Zvlášť, když to neděláte příliš sladké! Jednak se náš kompot zásadně nevaří, ale pouze pečlivě sterilujeme v zavařovací sklenici. Za druhé, ani mírné snížení obsahu vitamínů nezruší jejich příznivé účinky na imunitní systém, fungování oběhového a endokrinního systému. A za třetí, třešňový kompot pomáhá zlepšit trávení, takže pijte odvar a jezte ovoce s potěšením pro duši a nepochybnými přínosy pro tělo!

Složitost: snadno Kalorie: 164,40 kcal/porce porce: 10 Vaření: 30 min Použitý: 0,99 g/0,36 g/40,26VařeníPitíVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 10 PORCÍ300 g cukru 900 g třešní 1 litr vody Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si sklenici na třešňový kompot. Nejprve je třeba ji důkladně omýt horkou vodou a prostředkem na mytí nádobí, poté opláchnout vroucí vodou a vytřít do sucha.

Krok 2

Roztřiďte bobule na kompot, dobře opláchněte, položte na papírové ubrousky a nechte oschnout. Naplňte sklenici třešněmi. Aby bobule ležely co nejtěsněji, je třeba sklenici protřepat.

Krok 3

Připravte sirup na třešňový kompot. Chcete-li to provést, zřeďte cukr ve vodě v hrnci, zapalte a za stálého míchání přiveďte k varu.

Krok 4

Pánev s kompotovým sirupem ihned odstavte z ohně a velmi pomalu sirup nalévejte do sklenice s třešněmi. Hladina sirupu by měla být 10–15 mm pod horní částí sklenice.

Krok 5

V širokém hrnci dejte vařit vodu. Umístěte sklenici kompotu a sterilujte 10 minut. Poté uzavřete sterilizovanou pokličkou a nechte zcela vychladnout. Skladujte v chladu a temnu.

UŽITEČNÉ RADY

Třešňový kompot může být voňavější, když k ovoci ve sklenicích přidáte pár hvězdiček badyánu, tyčinku skořice a pár krabic kardamomu.

MIMOCHODEM

Před přípravou tohoto třešňového kompotu pečlivě protřiďte ovoce, odstraňte jak příliš měkké, tak poškozené, aby nedošlo ke zkažení hotového výrobku ve sklenicích.

Exit mobile version