Site icon Wellness Way Česká republika

Pikantní okurky z láskyplného nakládání

K receptu

Pokud ještě nevíte, informujeme vás, že lehce nasolené okurky lze připravit i horké, a to nejen ty tradiční studené. Mimochodem, nejsou o nic méně křupavé a chutné! Co dělá teplá kuchyně? Výrazně urychluje proces solení okurek! To znamená, že pokud provedete všechny potřebné manipulace večer, pak si ráno budete moci vychutnat voňavou svačinku, která zalévá ústa. Chcete zjistit, zda to funguje? Postupujte podle podrobného receptu krok za krokem a lehce slané okurky připravené za tepla velmi brzy ocení vaši blízcí a vzdají hold vašemu kulinářskému talentu.

Složitost: snadno Kalorie: 44,36 kcal/porce porce: 6 Vaření: 15 min Přidat. čas: 10 hodin Použitý: 2,24 g/0,25 g/8,64ruská kuchyněVečeřePrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuPiknikINGREDIENCE NA 6 PORCÍ1,5 kg krátkoplodých okurek 2 hlavy česneku 3-4 koprové deštníky 6-7 listů rybízu 6-7 listů třešně 5 polévkových lžic. l. (bez skluzavky) hrubá sůl 1,5 litru vroucí vody Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Množství ingrediencí je uvedeno na 3litrovou sklenici lehce osolených okurek připravených za tepla. Připravte si čerstvé okurky. Důkladně je omyjte tekoucí vodou. Konce lze v případě potřeby odříznout.

Krok 2

Listy kopru, rybízu a třešně důkladně omyjeme. Oloupejte stroužky česneku. Lze nakrájet nahrubo. Připravené okurky vložte do sklenice. Naplňte je koprem, lístky rybízu, třešněmi a stroužky česneku.

Krok 3

Svařte 1,5 litru vody, rozpusťte v ní sůl a okurky ihned nasypte do sklenice. Přikryjte pokličkou. Pokud vše uděláte večer, pak ráno budou připraveny aromatické okurky nasolené.

UŽITEČNÉ RADY

Do sklenice s lehce osolenými okurkami připravenými za tepla můžete přidat trochu nakrájeného kořene křenu. Nepřidá žádnou zvláštní pikantnost, ale poskytne pikantnější chuť a bohaté aroma!

MIMOCHODEM

Pamatujte, že horké nakládané okurky by se neměly skladovat příliš dlouho. V ideálním případě by se taková svačina měla sníst během následujících 24 hodin. Recept zabere velmi málo času, takže opakování pokrmu nebude vůbec těžké.

Exit mobile version