Pikantní špízy z řeckého salátu servírované v pepřových lodičkách

K receptu

Řecký salát na jehlech v pepřových lodičkách je právě tím pokrmem, který upoutá pozornost i těch nejnáročnějších malých labužníků a pomůže jim zamilovat si zeleninu. Tedy alespoň nám to tak připadá. A žádné nudné salátové mísy: ingredience řeckého salátu se napíchají na malé špízy (jako jednohubky) a podávají se v lodičkách se sladkou paprikou! Postup je popsán v následujícím receptu, který opět dokazuje, že i tradiční pokrm lze přehodnotit a podat v originální, velmi propracované podobě.

Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 15 minSalátVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcežlutá paprika – 1 lusk středně velká čerstvá okurka – 1 ks feta – 50 g středně velká červená cibule – 1/2 ks česnek – 1 stroužek extra panenský olivový olej – 2 polévkové lžíce. l. citronová šťáva – 1/2 polévkové lžíce. l. sušené oregano – 1/4 lžičky vypeckované olivy – 4 ks – podle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si všechny ingredience na špízy na řecký salát. Paprikový lusk omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Odstraňte semena a membrány. Nakrájejte na čtvrtiny.

Krok 2

Čerstvou okurku a cherry rajčata omyjeme a osušíme. Okurku nakrájíme na plátky. Cherry rajčata nakrájejte na půlky. Oloupejte cibuli a česnek. Nakrájejte velmi jemně. Fetu nakrájíme na kostičky.

Krok 3

Připravte dresink na řecký salát. V malé misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sušené oregano a sůl (podle chuti). Lehce prošleháme vidličkou. Vmícháme cibuli a česnek.

Krok 4

Na dřevěné špízy napíchněte ingredience řeckého salátu: okurky, rajčata řezem nahoru, kostku feta a olivu. Cibuli a česnekový dresink rozetřeme mezi čtvrtky papriky, s trochou oleje.

Krok 5

Do každé čtvrtky pepře zapíchneme připravené špejle. Pokapejte zbylým olejem. Špízy řeckého salátu položte na velký talíř. Ihned podávejte.

UŽITEČNÉ RADY

Možná, že použití cibule a česneku na zálivku vyvolá u někoho otázku, protože ne všechny děti jsou na tuto zeleninu připraveny. Pokud je tomu tak, nahraďte je jemně nasekaným koprem a/nebo petrželkou.

MIMOCHODEM

Pokud vyrábíte hodně řeckých salátových lodí, použijte papriky v různých barvách: žluté, červené, oranžové nebo dokonce fialové, pokud je najdete. Ale je lepší nepoužívat zelenou: její chuť je méně sladká a štiplavější.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: