K receptu
Polévka z červené řepy z nakládané řepy je skutečným nálezem pro moderní hospodyňku, která často prostě nemá čas a energii trávit mnoho hodin ve službě v kuchyni. Navíc tato líná studená polévka není o nic horší než to, co se připravuje podle tradičního receptu. Hlavní ingredience jsou stejné, ale s jednou malou nuancí: používáme nakládanou řepu ze sklenice. Výsledkem je lehká polévka z červené řepy pikantní chuti, která jistě udělá radost všem členům domácnosti a nebude vyžadovat mnoho úsilí při přípravě.
Složitost: snadno Kalorie: 183,17 kcal/porce porce: 2 Vaření: 30 min Přidat. čas: 30 min Použitý: 8,77 g/9,65 g/14,78VečeřePolévkaINGREDIENCE NA 2 PORCEnakládaná řepa 200 gmarináda ze sklenice 4 polévkové lžíce.okurky 200 gvejce 2 ks.petržel 2 větvekopr 2 větvestonek zelené cibule 1 kuszakysaná smetana 4 polévkové lžíce.mletý černý pepř ochutnatsůl ochutnat Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
KROK 1
Vejce na polévku z červené řepy předem vyndejte z lednice, aby se trochu prohřála. Vejce dejte do naběračky a zalijte teplou vodou. Dejte na oheň a přiveďte k varu. Vařte 10 minut, poté ochlaďte pod tekoucí vodou.
Krok 2
KROK 2
Nakládanou řepu nastrouháme na středním struhadle. Okurkám odřízněte konce. Poté je nakrájejte na malé kostičky. Pokud jsou okurky příliš velké, vyřízněte střed se semínky.
Krok 3
KROK 3
Vytřiďte petržel, kopr a zelenou cibulku. Odstraňte všechny tuhé stonky. Zeleninu nakrájejte nadrobno. Lehce osolíme a znovu nasekáme.
Krok 4
KROK 4
Oloupejte vejce. Jemně nakrájíme. Přeneste do velké mísy. Přidejte nastrouhanou nakládanou řepu, okurky a bylinky. Dochuťte solí a pepřem.
Krok 5
KROK 5
Zalijte 600 ml studené převařené vody a marinádou ze sklenice řepy. Rozruch. Vložíme do lednice a necháme alespoň 20 minut odležet. Poté polévku z červené řepy nalijeme do talířů. Do každého přidejte lžíci zakysané smetany.
MIMOCHODEM
Aby byla polévka vydatnější, přidejte do polévky z nakládané řepy trochu vařených brambor rozmačkaných šťouchadlem a podávejte s plátky žitného chleba, opečenými v toustovači.
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
V parném dni si dopřejte řepnou polévku z nakládané řepy s přídavkem jedlého ledu rozdrceného v mixéru a převařenou vodu, se kterou se spojí ingredience polévky, nechte do poslední chvíle v lednici.