Site icon Wellness Way Česká republika

Rajčatový Kastrol s Bohatou Příchutí Sýra

K receptu

Buďme upřímní: kastrol je radostí pro kuchaře i jedlíka. Kombinaci produktů lze zvolit tak, aby vyhovovala každému vkusu, je zde obrovský prostor pro kreativitu a hlavně je v jednom pokrmu spousta vitamínů a mikroprvků. Kastrol si můžete připravit i předem a poté jej po dávkách přihřívat. Navíc kdykoli – na snídani a večeři. Náš kastrol s rajčaty a sýrem je přesně takový. A nemusíte rozbíjet hrudky mletého krůtího masa, stačí nechat jinou texturu.

Složitost: snadno Kalorie: 460,29 kcal/porce porce: 5 Vaření: 1 h 10 min Použitý: 38,98 g/29,83 g/5,55Hlavní chodINGREDIENCE NA 5 PORCÍ500 g mletého krůtího masa 10-12 vajec 2 střední, zralá rajčata 120 g sýru feta 1 polévková lžíce. l rozpuštěné máslo + na vymazání pánve 1 středně velká cibule sůl podle chuti čerstvě mletý černý pepř podle chuti česnekový prášek podle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Zapněte troubu na předehřátí na 180 stupňů.

Krok 2

Zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem.

Krok 3

Rajčata omyjeme, nakrájíme na malé kostičky.

Krok 4

Cibuli nakrájejte na kostičky a smažte na středním plameni, dokud nezezlátne a lehce zhnědne – asi 4 minuty. Dochuťte solí, pepřem a česnekovým práškem.

Krok 5

Zvyšte teplotu a přidejte mletou krůtu, pokud možno mletou krůtu rozbijte vidličkou. Smažte dozlatova, asi 6 minut.

Krok 6

Přidejte nakrájená rajčata do pánve s krůtím masem, promíchejte a vařte 2 minuty. Odstraňte z tepla, mírně ochlaďte.

Krok 7

Zatímco se krůta peče, rozklepněte vejce do pekáče a rozmačkejte vidličkou. Trochu osolte a opepřete (se solí opatrně – sýr bude stále slaný).

Krok 8

Vychladlou krůtu a rajčata přidejte do pekáče k vejcím. Navrch rozdrobte sýr a jemně promíchejte.

Krok 9

Pečeme v předehřáté troubě 45 minut.

Krok 10

Hotový kastrol vychladíme a nakrájíme na čtverce. Usnadníte si tak vyndání z formy, pokud ji potřebujete znovu zahřát.

UŽITEČNÉ RADY

Pokud chcete, můžete navrch položit rajčata nakrájená na tenké plátky.

MIMOCHODEM

Aby se kastrol během pečení nezměnil v suchou podrážku, existuje pravidlo: jeho tloušťka by měla být alespoň 4 cm.

Exit mobile version