Rebarborový salát s osvěžující okurkou

K receptu

Lahodný rebarborový salát s okurkami a dresinkem z pomerančové šťávy a kůry, medu, hořčice a olivového oleje. Recept najde důstojné místo v nabídce lidí, kteří dodržují správnou výživu. Hlavní je nevynechat sezónu čerstvé, mladé rebarbory.

Složitost: snadno Kalorie: 168,37 kcal/porce porce: 4 Vaření: 30 min Přidat. čas: 10 min Použitý: 1,20 g/15,17 g/6,96VečeřeVečeřeSalátDětské menuINGREDIENCE NA 4 porce300 g rebarbory ​​4 střední okurky 1 lžička. hořčice se semínky 2 lžičky. medová šťáva půl citronu 3 polévkové lžíce. l. olivový olej sůl čerstvě mletý černý pepř kůra z 1/2 citronuVolitelný2 snítky estragonu nebo fialové bazalky Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Pomocí odřezávacího nože odstraňte všechna pevná vlákna z vnější části stonku rebarbory. Nakrájejte stonek příčně na tenké plátky.

Krok 2

Okurky (v případě potřeby) oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Krok 3

Pokud se rozhodnete přidat do salátu zeleninu, oddělte listy od stonků a jemně je nasekejte.

Krok 4

Citronovou kůru a šťávu smícháme s medem, přidáme hořčici a olivový olej, zálivku osolíme a opepříme.

Krok 5

Smícháme okurky a rebarboru s bylinkami a dresinkem, necháme 10 minut provařit. a sloužit.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika