K receptu
Lahodný rebarborový salát s okurkami a dresinkem z pomerančové šťávy a kůry, medu, hořčice a olivového oleje. Recept najde důstojné místo v nabídce lidí, kteří dodržují správnou výživu. Hlavní je nevynechat sezónu čerstvé, mladé rebarbory.
Složitost: snadno Kalorie: 168,37 kcal/porce porce: 4 Vaření: 30 min Přidat. čas: 10 min Použitý: 1,20 g/15,17 g/6,96VečeřeVečeřeSalátDětské menuINGREDIENCE NA 4 porce300 g rebarbory 4 střední okurky 1 lžička. hořčice se semínky 2 lžičky. medová šťáva půl citronu 3 polévkové lžíce. l. olivový olej sůl čerstvě mletý černý pepř kůra z 1/2 citronuVolitelný2 snítky estragonu nebo fialové bazalky Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Pomocí odřezávacího nože odstraňte všechna pevná vlákna z vnější části stonku rebarbory. Nakrájejte stonek příčně na tenké plátky.
Krok 2
Okurky (v případě potřeby) oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Krok 3
Pokud se rozhodnete přidat do salátu zeleninu, oddělte listy od stonků a jemně je nasekejte.
Krok 4
Citronovou kůru a šťávu smícháme s medem, přidáme hořčici a olivový olej, zálivku osolíme a opepříme.
Krok 5
Smícháme okurky a rebarboru s bylinkami a dresinkem, necháme 10 minut provařit. a sloužit.