Site icon Wellness Way Česká republika

Vinaigrette pro dietáře: Recept na zdravý život

K receptu

Dietní vinaigrette je ještě lehčí verzí tohoto oblíbeného salátu. Jeho „trikem“ je, že neobsahuje brambory, které pokrm znatelně zatěžují. Někteří to samozřejmě považují za výhodu, ale pokud se zaměřujete na snížení obsahu kalorií ve vaší stravě, pak náš recept oceníte. Všechny ostatní ingredience vinaigrette jsou „na místě“: mrkev, řepa, cibule, okurky, zelený hrášek. Aby byl salát skutečně dietní, doporučujeme použít minimální množství slunečnicového oleje. Dvě polévkové lžíce budou stačit – zkontrolovali jsme!

Složitost: snadno Kalorie: 95,19 kcal/porce porce: 6 Vaření: 1 hodina 30 minut Použitý: 2,96 g/3,20 g/13,57SalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍřepa – 400 g mrkev – 300 pohanka cibule – 90 jablečný ocet – 1 polévková lžíce. l.nakládané okurky – 300 g petržel – 1 snítka kopru – 1 snítka slunečnicový olej – 2 polévkové lžíce. l.zelený hrášek v konzervě – 90 g soli – dle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience pro dietní vinaigrette. Červenou řepu a mrkev důkladně omyjte kartáčkem. Poté jednotlivě zabalte do fólie a položte na plech.

Krok 2

Kořenovou zeleninu pečeme při 200°C: mrkev – 30 minut, červená řepa – 1 hodina. Poté opatrně rozbalte a nechte zcela vychladnout při pokojové teplotě.

Krok 3

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dejte do misky a zalijte jablečným octem. Promíchejte a nechte, dokud nebude připraven k použití. Okurky nakrájíme na malé kostičky.

Krok 4

Oloupejte řepu a mrkev. Nakrájejte na kostky a rozdělte do dvou malých misek. Do každého nalijte jednu lžíci slunečnicového oleje a promíchejte.

Krok 5

Petržel a kopr na vinaigrette omyjeme, dobře osušíme a nasekáme nadrobno. Smíchejte všechny ingredience v jedné misce: řepu a mrkev v oleji, cibuli v jablečném octě, bylinky a hrášek z konzervy. Osolíme, opepříme a promícháme.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Červenou řepu a mrkev na vinaigrette je lepší upéct den předem a vychladlou kořenovou zeleninu pak dát do lednice. V tomto případě je snazší je nakrájet na krásné rovnoměrné kostičky, které navíc budou lépe držet tvar.

MIMOCHODEM

Zelený hrášek v dietním vinaigrettu lze nahradit konzervovanými fazolemi. Bílá je podle nás lepší, ale možností je i červená.

Exit mobile version