Vkusné postní pohankové řízky s lahodnými houbami

K receptu

Chutné a velmi syté libové pohankové řízky s houbami mohou být ideálním řešením k večeři, pokud se z nějakého důvodu rozhodnete dočasně nebo navždy vzdát živočišných produktů. Mimochodem, toto jídlo je také velmi snadné na přípravu. A pokud vám najednou v lednici zbyla vařená pohanka ze včerejška, výroba libových pohankových řízků zabere ještě méně času. Jen nezapomeňte, že hotovou směs s moukou je třeba nechat chvíli odstát, aby se v ní rozvinul lepek, díky kterému se vám pohankové řízky s houbami při smažení nerozpadnou.

Složitost: snadno Kalorie: 276,02 kcal/porce porce: 6 Vaření: 30 min Přidat. čas: 1 hodina Použitý: 8,92 g/7,78 g/44,69PraženíVečeřeVečeřeSnackHlavní chodVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍcibule 1 kuspohanka 350 gmouka ochutnatlesní houby (rozmražené) 150 gnakládané okurky 2 ks.čerstvě mletý černý pepř ochutnatrostlinný olej ochutnatsůl ochutnat Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si pohanku na libové řízky. Pohanku zalijte 700 ml vroucí vody, osolte a vařte do úplného uvaření: měla by být důkladně provařená. Pohanku necháme vychladnout.

Krok 2

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a smažíme na rostlinném oleji 4–5 minut. Přidejte houby nakrájené na malé kousky. Smažte dalších 5 minut za míchání. Okurky nakrájíme na malé kostičky.

Krok 3

Smíchejte pohanku, cibuli s houbami a okurky v hluboké misce. Pepř, dobře promíchejte, přidejte tolik pšeničné mouky, aby vzniklo husté těsto, ale nepřehánějte to. Těsto necháme 30–60 minut odpočinout.

Krok 4

Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejte olej. Pohankovou směs nalijte do pánve pomocí polévkové lžíce a mezi řízky nechte pár centimetrů. Smažte na středním plameni do zlatohněda z obou stran. Podávejte teplé s kyselou okurkou.

UŽITEČNÉ RADY

K přípravě libových pohankových řízků se hodí nejen lesní houby, ale také žampiony, čerstvé nebo mražené. V tomto případě je třeba směs pro chuť dochutit lžičkou mletých sušených hříbků.

UŽITEČNÉ RADY

Skvělým doplňkem těchto pohankových řízků s houbami by byla libová nebo jakákoli veganská majonéza. Můžete také použít kokosovou smetanu smíchanou s nasekanými bylinkami a česnekem, protlačenou lisem.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 3,90 g (4,88 % denní hodnoty) • tuky 3,88 g (4,31 %) • sacharidy 26,53 g (15,79 %) • kcal 148,89 (8,27 %) • sodík 81,98 mg (5,65 %) • cukry celkem 2,72 g 5,44 %) • EFA 0,60 g (3,00 %) • vláknina 3,35 g (11,17 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika