Zimní kulinářský poklad: Rajčata s řepou

K receptu

Už vás nebaví banální marinády? Připravte rajčata a řepu na zimu podle našeho receptu. Tato svačina má velmi příjemnou kořeněnou chuť a bohatou vůni. Je dobrý v čisté formě, stejně jako jako doplněk ke smaženému masu. Jen nezapomeňte nakrájet řepu velmi tence, aby byla dokonale nasycená marinádou. Můžete to udělat pomocí speciálního kráječe nebo běžné škrabky na zeleninu. Pokud se vám kombinace rajčat a červené řepy zdá pochybná, zkuste si na zkoušku připravit malou porci, nechat několik dní v lednici a teprve poté ochutnat. Jsme si jisti, že se vám výsledek tohoto kulinářského experimentu bude líbit!

Složitost: průměrný Kalorie: 467,00 kcal/porce porce: 1 Vaření: 30 min Použitý: 16,90 g/2,60 g/94,10PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCIrajčata – 1,2 kg petržel, kopr nebo koriandr – 4-6 snítek feferonky – 1/3 lusku česneku – 2 stroužky středně velké řepy – 2 ks pitná voda – 1 luxusní esence – 1 ČL soli – 1 polévková lžíce. l.cukr – 2 polévkové lžíce. l. koření na marinádu – 1,5 lžíce. l. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte rajčata na konzervování. Ovoce omyjte a každé často propíchejte dřevěným párátkem. Vložte do mísy, zalijte vroucí vodou a nechte 10 minut louhovat. Poté vodu slijte.

Krok 2

Zeleninu roztřiďte, opláchněte tekoucí vodou a dobře osušte a rozložte ji na papírový ručník. Není potřeba to řezat. Feferonky omyjeme a osušíme. Oloupejte stroužky česneku.

Krok 3

Připravené bylinky, papriky a stroužky česneku vložte do suché sterilizované sklenice. Rukama lehce zatlačte na dno. Poté položte rajčata a dávejte pozor, abyste nepoškodili ovoce.

Krok 4

Řepu důkladně omyjeme kartáčkem a oloupeme. Nakrájejte na tenké plátky. Opatrně položte řepu podél vnitřního povrchu stěn sklenice s bylinkami a rajčaty. Umístěte jeden kruh nahoru.

Krok 5

Připravte si marinádu na rajčata a červenou řepu. Přiveďte vodu k varu. Přidejte octovou esenci, sůl, cukr a marinádové koření. Promíchejte a odstavte z ohně.

Krok 6

Vroucí marinádu opatrně nalijte do sklenice s rajčaty a červenou řepou. Sklenici uzavřete (ale nesrolujte ji). Necháme zcela vychladnout a uložíme do lednice.

UŽITEČNÉ RADY

Rajčata a řepu lze také srolovat pro lepší skladování. V tomto případě by měly být obrobky sterilizovány ve vroucí vodě po dobu 15 minut a teprve poté uzavřeny.

MIMOCHODEM

Pokud nechcete k přípravě marinády na rajčata a červenou řepu používat koření z obchodu, vezměte si trochu černého a nového koření, pár hřebíčků, bobkových listů a hořčičných semínek a použijte podle receptu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: