Site icon Wellness Way Česká republika

K receptu

Nakládané okurky na zimu jsou pro Rusy téměř posvátnou věcí. Navzdory tomu, že je nyní můžete koupit v obchodech a na trzích po celý rok, vaše vlastní domácí jsou vždy chutnější, aromatičtější, křupavější. A vůbec, okurky jsou jedním ze základních produktů ruské kuchyně. Předkrmy, první chody, přílohy… Okurky se mohou hodit všude! Jsou také součástí našich nejoblíbenějších salátů – vinaigrette a Olivier salátu. Pokud jste nikdy nezkoušeli připravit okurky na zimu, je čas se to naučit. Kupte si ty správné – malé, silné, pichlavé okurky – a postupujte podle našich receptů. Uvidíte: dopadne to skvěle!

Složitost: průměrný Kalorie: 56,40 kcal/porce porce: 10 Vaření: 2 hodiny 30 minut Použitý: 3,06 g/0,35 g/10,76PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 10 PORCÍstředně velké čerstvé okurky – 7 kg stroužků česneku – 400 gukrop (květenství) – 15 ks listů křenu – 10 ks listů třešně – 10 ks listů černého rybízu – 10 ks kamenné soli šedé – 600 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte okurky na nakládání na zimu. Umyjte je a osušte papírovou utěrkou. Odřízněte konce. Oloupejte stroužky česneku. Kopr, listy křenu, třešně a rybíz omyjeme a osušíme.

Krok 2

Do čistého kbelíku dejte připravené koprové deštníky a polovinu listů křenu, listy třešní a rybízu a stroužky česneku. Rozložte všechny okurky nahoru.

Krok 3

Naplňte okurky až po vrch studenou pitnou vodou a dosolte. Navrch nasypte zbylé listy křenu. Přikryjte kbelík víkem a nechte 1-2 dny při pokojové teplotě. Barva okurek by se měla změnit.

Krok 4

Sklenice libovolným způsobem sterilizujte a nechte oschnout. Umístěte do nich okurky a česnek (nepotřebujeme zeleninu). Nalijte lák z kbelíku do velkého kastrolu přes několik vrstev gázy.

Krok 5

Umístěte pánev s lákem z okurek na vysokou teplotu a přiveďte k varu. Nalijte do sklenic s okurkami. Nechte 3 minuty působit a poté znovu sceďte do jedné pánve.

Krok 6

Umístěte solanku na oheň a přiveďte k varu. Nalijte do sklenic s okurkami a srolujte víčky. Vyklopte na dvojité ručníky a nechte úplně vychladnout.

UŽITEČNÉ RADY

Hoblovaný, oloupaný kořen křenu a také dubové listy můžete přidat do sklenic s nakládanými okurkami. To se příznivě projeví nejen na chuti a síle plodů, ale přispěje to i k jejich lepšímu skladování.

MIMOCHODEM

Pokud se lák na okurky v kbelíku za dva nebo tři dny příliš zakalí, je lepší připravit nový (v poměru 1 litr vody a 1 polévková lžíce soli). Nalijte ji na okurky ve sklenicích a poté uvařte podle receptu.

Exit mobile version