Bufetové mini hamburgery: malé lahůdky s velkým chutí

K receptu

Chutné mini-burgery jsou ideální pro bufetový stůl. Křehká domácí houska z bohatého kynutého těsta, hutná masová placička a další klasické ingredience v tradiční sestavě okamžitě vyvolají chuť k jídlu. Domácí miniburgery se během chvilky stanou virálními na bufetovém stole. Ale nebudeme si nic nalhávat: budete si s nimi muset pěkně pohrát. Nejprve s malými housky, pak se vším ostatním. Podle našeho receptu by housky měly vážit asi 30 gramů. Velikost závisí na kvalitě surovin, kynutí těsta a vlastnostech trouby. Ale v dobré situaci budou mít housky průměr 5–6 cm, podle toho byste měli zvolit jiné přísady pro tuto velikost. To platí zejména pro řízky a rajčata. S rajčaty je to snadné – vezměte malé, husté ovoce o průměru 5 cm, mimochodem, podlouhlá smetanová rajčata je snazší nakrájet na tenké plátky. U mletého masa je to těžší předvídat. Kotlety se mohou vařit nepředvídatelně. Ze 600 g syrového mletého masa získáte 16 hotových řízků o hmotnosti asi 25 g. Vezměte kvalitní mleté ​​maso, ne příliš tučné, ale ani úplně libové. Množství všech surovin na náplň je přibližné. Budete se řídit okolnostmi. Obecně jděte do toho – a všechno bude fungovat. S krásnými, úhlednými miniburgery můžete mít bufet s kolegy nebo narozeniny dětí!

Složitost: obtížný Kalorie: 277,17 kcal/porce porce: 16 Vaření: 2 hodiny 30 minut Přidat. čas: 1 hodina 30 minut Použitý: 9,30 g/18,25 g/19,43VečeřeVečeřeSnackPárty, bufetNarozeninyDětská dovolenáINGREDIENCE NA 16 PORCÍNa buchty:Prémiová pšeničná mouka 350 gMléko 130 mlVoda 60 mlVejce C2 2 ks.Máslo 30 gInstantní droždí 6 gCukr 15 gSůl 7 gRostlinný olej 1 polévková lžíce.Sezam 2 polévkové lžíce.Na náplň:Mleté maso 600 gMalá rajčata 4 ks.Nakládané okurky 200 gListy salátu 8 ks.Tavený sýr na plátky 4 ks.Majonéza 80 gKečup 40 gHořčice ochutnatRostlinný olej 2 polévkové lžíce.Mletý černý pepř Sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Začneme buchtami. V kastrůlku smíchejte mléko a vodu, zahřejte asi na 40°C – aby to nebylo na prsty moc horké, přidejte cukr a máslo a míchejte, dokud se nerozpustí.

Mini hamburgery pro bufet
Mini-burgery na bufetový stůl ()

Krok 2

Do směsi přidejte instantní kvásek a pár lžic mouky, míchejte do hladka a nechte těsto 10-15 minut, dokud se neobjeví bublinky.

Mini hamburgery pro bufet
Mini-burgery na bufetový stůl ()

Krok 3

Do těsta přidejte jedno vejce, sůl a zbývající mouku, vypracujte homogenní měkké těsto. Vložte ji do mísy vymazané rostlinným olejem, zakryjte fólií a nechte 45–60 minut na teplém místě vykynout.

Mini hamburgery pro bufet
Mini-burgery na bufetový stůl ()

Krok 4

Vykynuté těsto lehce promáčkneme a rozdělíme na 16 stejných dílů. To jde snadno udělat i bez šupin – rozpůlit, pak zase rozpůlit a tak dále. Každou část srolujte do úhledné elastické koule.

Mini hamburgery pro bufet
Mini-burgery na bufetový stůl ()

Krok 5

Plech vyložte pečicím papírem a koule těsta na něj pokládejte v dostatečné vzdálenosti od sebe. Kuličky lehce zploštíme dlaní, přikryjeme plastem a necháme 30–40 minut kynout.

Mini hamburgery pro bufet
Mini-burgery na bufetový stůl ()

Krok 6

Troubu předehřejte na 180–190 °C. Druhé vejce smícháme s rostlinným olejem a touto směsí potřeme budoucí buchty pomocí silikonového kartáčku. Posypeme sezamovými semínky. Buchty pečte 10-15 minut v závislosti na vaší troubě.

Mini hamburgery pro bufet
Mini-burgery na bufetový stůl ()

Krok 7

Zatímco buchty chladnou, udělejte si řízky. Mleté maso ochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem. Dobře promícháme a zašleháme mleté ​​maso. Rozdělte na 16 kuliček.

Mini hamburgery pro bufet
Mini-burgery na bufetový stůl ()

Krok 8

Každou masovou kouli vyrovnejte do ploché placičky o tloušťce 7–8 mm a o 2 cm větším průměru, než je průměr bochánků. Při smažení se řízky zmenší a zvednou se. Je vhodné dát jim požadovaný tvar a velikost umístěním mletého masa mezi dvě vrstvy fólie.

Mini hamburgery pro bufet
Mini-burgery na bufetový stůl ()

Krok 9

Přípravky řízků dejte na 10–15 minut do lednice a zpracujte ostatní suroviny. Každý plátek taveného sýra nakrájejte na 4 čtverce. Nakládané okurky nakrájíme příčně na tenké plátky. V hrnku smíchejte majonézu a kečup, případně přidejte hořčici. Listy salátu rozdělte na 2 nebo více částí, podle velikosti.

Mini hamburgery pro bufet
Mini-burgery na bufetový stůl ()

Krok 10

Každé rajče nakrájejte příčně na plátky tak, abyste od středu získali 4 rovnoměrná kolečka o tloušťce 5–6 mm. Je vhodné to udělat tímto způsobem: nejprve rajče nakrájejte napůl křížem a poté nakrájejte dva rovnoměrné plátky z každé poloviny. Zkosenou špičku rajčete a vršek se stopkou si uschovejte pro jiné účely.

Mini hamburgery pro bufet
Mini-burgery na bufetový stůl ()

Krok 11

Smažte kotlety na malém množství rostlinného oleje z obou stran – 2-2,5 minuty na každé straně. Přendejte je na plotýnku a na každý položte čtvereček smetanového sýra.

Mini hamburgery pro bufet
Mini-burgery na bufetový stůl ()

Krok 12

Sbírejte hamburgery. Každou buchtu rozkrojte napůl. Spodní polovinu namažte majonézou a kečupovou omáčkou. Položte na něj kousek salátu – můžete ho dvakrát nebo třikrát stočit. Na salát – plátek rajčete, pak řízek se sýrem. Řez horní poloviny housky potřeme omáčkou, položíme na ni pár plátků nakládané okurky a položíme na spodní konstrukci.

Mini hamburgery pro bufet
Mini-burgery na bufetový stůl ()

Krok 13

Zajistěte burgery speciálními špejlemi a vložte je do krabice nebo nádoby, pokud je budete brát do bufetu. Pokud pořádáte bufet doma, položte hamburgery na talíř a ihned podávejte.

Mini hamburgery pro bufet
Mini-burgery na bufetový stůl ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Aby se měkké housky na miniburgery nerozmočily od omáčky a dalších mokrých surovin, doporučuje se před sestavením nakrájené strany bochánků osmahnout na suché pánvi, alespoň spodní poloviny. To je zvláště důležité, pokud je třeba doručit hamburgery do bufetu.

MIMOCHODEM

Do burgerové náplně můžete přidat kolečka předem naložené cibule, ale nepřehánějte to s náplní. Miniburgery už budou docela vysoké, takže se do nich nesnažte nacpat všechno, co můžete.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika