Foto: z otevřených zdrojů
Nejlepší je nakládat malé cibulky, které pak můžeme podávat jako předkrm a přidávat do salátů
Takové malé cibulky v marinádě se také nazývají „perleťové“ cibule a dokonce se podávají v koktejlech, jako je suché martini. Pokud nejsou malé cibule, můžete vařit velkou cibuli, bílou i červenou, píše Focus.
Nakládaná cibule
Ingredience:
- bílá cibule – 250 g;
- voda – 850 ml;
- sůl – 40 g;
- černý pepř – 2 kusy;
- bobkový list – 1 kus;
- jablečný ocet – 100 ml.
Příprava:
- Připravte si všechny ingredience. Sklenice sterilizujte. Bez loupání cibule je zalijte vroucí vodou a nechte 5 minut. Slijte vodu, cibulky osušte na papírové utěrce, oloupejte je, zastřihněte ocásky.
- Do hrnce nalijte 750 ml vody, nařeďte sůl, přidejte oloupanou cibuli a nechte přes noc.
- Znovu osušte na ručníku, vložte do sklenic, přidejte černý pepř, chilli papričku a bobkový list.
- Ocet a 100 ml vody přiveďte k varu a cibuli ve sklenicích zalijte marinádou. Zakryjte víčky a dejte na chladné a tmavé místo. Cibuli můžete začít ochutnávat po 3 týdnech. V lednici se dá skladovat asi šest měsíců.