Site icon Wellness Way Česká republika

Celá pikantní cibule: recept na nakládanou cibuli

Foto: z otevřených zdrojů

Nejlepší je nakládat malé cibulky, které pak můžeme podávat jako předkrm a přidávat do salátů

Takové malé cibulky v marinádě se také nazývají „perleťové“ cibule a dokonce se podávají v koktejlech, jako je suché martini. Pokud nejsou malé cibule, můžete vařit velkou cibuli, bílou i červenou, píše Focus.

Nakládaná cibule

Ingredience:

Příprava:

  1. Připravte si všechny ingredience. Sklenice sterilizujte. Bez loupání cibule je zalijte vroucí vodou a nechte 5 minut. Slijte vodu, cibulky osušte na papírové utěrce, oloupejte je, zastřihněte ocásky.
  2. Do hrnce nalijte 750 ml vody, nařeďte sůl, přidejte oloupanou cibuli a nechte přes noc.
  3. Znovu osušte na ručníku, vložte do sklenic, přidejte černý pepř, chilli papričku a bobkový list.
  4. Ocet a 100 ml vody přiveďte k varu a cibuli ve sklenicích zalijte marinádou. Zakryjte víčky a dejte na chladné a tmavé místo. Cibuli můžete začít ochutnávat po 3 týdnech. V lednici se dá skladovat asi šest měsíců.
Exit mobile version