Site icon Wellness Way Česká republika

Čerstvá okurka se setkává s Olivierem

K receptu

Doporučujeme vyzkoušet originální verzi salátu Olivier s čerstvou okurkou, krevetami a křepelčími vejci. Ukazuje se to velmi chutné a zdravější. Mimochodem, tento Olivier může být podáván velmi neobvyklým způsobem – v širokých sklenicích nebo verrinech. Souhlasím: toto je slavnostnější možnost! Pokud to čas dovolí, připravte si majonézu na salát sami (není to vůbec těžké) a Olivier s čerstvou okurkou se stane skutečným hitem na novoročním stole a hosté budou mezi sebou soupeřit, aby vás požádali o sdílení receptu na tento salát s nimi.

Složitost: snadno Kalorie: 297,75 kcal/porce porce: 4 Vaření: 45 min Použitý: 18,41 g/16,93 g/19,21VařeníPraženíSalátNarozeninynový rokvelikonočníVánoceINGREDIENCE NA 4 porce3 malé brambory 2 čerstvé okurky o celkové hmotnosti 300 g 250 g malých vařených mražených krevet 2-3 křepelčí vejce natvrdo 150 g mraženého zeleného hrášku 150 g majonézy 1 polévková lžíce. l. citronová šťáva 2-3 kapky pálivé paprikové omáčky (nebo podle chuti) snítka petrželky nebo mletého černého pepře sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Brambory uvaříme ve vodě nebo v páře, oloupeme a nakrájíme na kostky o straně 5-7 mm, osolíme a opepříme.

Krok 2

Mražený hrášek blanšírujte v osolené vodě po dobu 2 minut bez rozmrazování. Po opětovném varu sceďte v cedníku a přendejte do misky s ledovou vodou.

Krok 3

Krevety rozmrazte a zalijte vroucí vodou. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a nechte 10 minut působit.

Krok 4

Okurku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince. Nakrájejte „stěny“ na stejné kostky jako brambory.

Krok 5

Vejce rozkrojte napůl.

Krok 6

Smíchejte majonézu s horkou omáčkou. Brambory okořeníme 2-3 lžícemi. l. majonéza.

Krok 7

Na dno sklenic nebo verrines dejte brambory, navrch dejte hrášek s trochou majonézy, pak krevety a kostky čerstvých okurek.

Krok 8

Do každé verrine dejte lžíci majonézy a na ni půlku vejce. Ozdobte petrželkou nebo lístky kopru.

UŽITEČNÉ RADY

Brambory na salát Olivier s čerstvou okurkou ve slupce je lepší uvařit den předem, pak hlízy nechat vychladnout a dát do lednice. V tomto případě bude snazší nakrájet kořenovou zeleninu na rovné, krásné kostky.

MIMOCHODEM

Náš Olivier s čerstvou okurkou obsahuje mražený zelený hrášek. Nesnažte se ho nahradit salátem z konzervy: salát bude chutnat úplně jinak a nebude tak čerstvý, jak by měl být.

Exit mobile version