Čerstvý salát z cherry rajčat se sýrovou omáčkou a dotekem bazalky

K receptu

Toto je další salát založený na slavném italském „Caprese“ z rajčat, mozzarelly a bazalky. Místo mozzarelly je tam jemný bílý, slaný sýr – fetaki je nejlepší smíchaný s červenou cibulí a bazalkou, vznikne hustá krémová omáčka, do které je tak lahodné namáčet kousky sladkých rajčat.

Složitost: snadno Kalorie: 308,49 kcal/porce porce: 4 Vaření: 30 min Použitý: 8,51 g/26,87 g/7,61SalátINGREDIENCE NA 4 porce400 g cherry rajčat 1 středně červená sladká cibule (150 g) 1 menší svazek bazalky (15-20 g) sůl čerstvě mletý černý pepřNa omáčku:150 g měkkého sýra (fetaki, feta sýr, smetana nebo tvaroh) 1 polévková lžíce. l. hořčice se semínky (15 g) 80 ml olivového oleje čerstvě mletého černého pepře Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká pírka a dáme na 10 minut do misky se studenou vodou s ledem.

Krok 2

Chcete-li připravit bazalkovou omáčku, odstraňte stonky a nasekejte velmi jemně. Nakrájené stonky a všechny ingredience omáčky vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Omáčku rozdělte na talíře do úhledného kruhu.

Krok 3

Rajčata nakrájejte na polovinu nebo na čtvrtiny, pokud jsou velká. Vložte červenou cibuli do cedníku a vyjměte kostky ledu. Osušte cibuli papírovými utěrkami.

Krok 4

Umístěte cibuli na omáčku v miskách. Na cibuli položíme rajčata, osolíme a opepříme. Salát posypeme lístky bazalky a ihned podáváme.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika