K receptu
Toto je další salát založený na slavném italském „Caprese“ z rajčat, mozzarelly a bazalky. Místo mozzarelly je tam jemný bílý, slaný sýr – fetaki je nejlepší smíchaný s červenou cibulí a bazalkou, vznikne hustá krémová omáčka, do které je tak lahodné namáčet kousky sladkých rajčat.
Složitost: snadno Kalorie: 308,49 kcal/porce porce: 4 Vaření: 30 min Použitý: 8,51 g/26,87 g/7,61SalátINGREDIENCE NA 4 porce400 g cherry rajčat 1 středně červená sladká cibule (150 g) 1 menší svazek bazalky (15-20 g) sůl čerstvě mletý černý pepřNa omáčku:150 g měkkého sýra (fetaki, feta sýr, smetana nebo tvaroh) 1 polévková lžíce. l. hořčice se semínky (15 g) 80 ml olivového oleje čerstvě mletého černého pepře Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká pírka a dáme na 10 minut do misky se studenou vodou s ledem.
Krok 2
Chcete-li připravit bazalkovou omáčku, odstraňte stonky a nasekejte velmi jemně. Nakrájené stonky a všechny ingredience omáčky vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Omáčku rozdělte na talíře do úhledného kruhu.
Krok 3
Rajčata nakrájejte na polovinu nebo na čtvrtiny, pokud jsou velká. Vložte červenou cibuli do cedníku a vyjměte kostky ledu. Osušte cibuli papírovými utěrkami.
Krok 4
Umístěte cibuli na omáčku v miskách. Na cibuli položíme rajčata, osolíme a opepříme. Salát posypeme lístky bazalky a ihned podáváme.