Citronový twist v angreštovém džemu

K receptu

Angreštový džem s citronem je lahodným dezertem pro váš čajový dýchánek. Má jedinečnou chuť, jasnou vůni a blahodárný vitamín C, který vám pomůže snadno odolat nachlazení. Sklenice takového džemu, otevřená v zimě, někdy udělá větší radost než jiné dezerty: položte lžičku nebo dvě na sušený chléb a získáte pochoutku, která je chutnější než jakýkoli koláč. Příprava dezertu nebude náročná. Nejvíce času zabere příprava surovin. Vaříme nejdéle 5-7 minut, abychom zachovali vitamíny na maximum. Ačkoli se věří, že angrešt, na rozdíl od jiných bobulí, neztrácí své prospěšné vlastnosti ani při tepelném zpracování. Angreštový džem se ukáže být docela sladký, protože poměr cukru a bobulí je 1: 1. Ale podle vašeho vkusu se jeho množství může mírně změnit. Citron zvýrazňuje sladkost dezertu a máta mu dodává svěží chuť.

Složitost: snadno Kalorie: 343,82 kcal/porce porce: 12 Vaření: 1 hodina Použitý: 0,65 g/0,17 g/86,99DezertPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 12 PORCÍangrešt zelený – 950 glymon velký – 1 ks cukr – 900 g máta – 4 snítky želírovacího cukru – 30 g Tabulka vah a mír. RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Citron velmi důkladně opláchněte v tekoucí vodě pomocí kartáčku na zeleninu. Použijeme je se slupkou. Osušte a poté nakrájejte na kroužky. Odstraňte všechna semínka.

Krok 2

Na marmeládu zvolte zralý a sladký angrešt. Jahody roztřiďte a poté důkladně opláchněte. Osušte ručníkem. Odřízněte všechny stonky a stonky. To se nejpohodlněji provádí pomocí nůžek na nehty.

Krok 3

Angrešt a citrony protáhněte mlýnkem na maso nebo nasekejte mixérem či sekáčkem. Nalijte pyré do speciální pánve na vaření. Přidejte želírovací cukr a promíchejte.

Krok 4

Snítky máty velmi důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Odstraňte listy ze stonků a přidejte je do džemu. Rozruch.

Krok 5

Džem dáme na sporák a přivedeme k varu. Nezapomeňte promíchat pyré a sebrat případnou pěnu, která se vytvoří. Poté, co se vaří, musíte snížit teplotu a vařit dalších 5-7 minut.

Krok 6

Odstraňte lístky máty. Džem vložte do suchých sterilizovaných sklenic a uzavřete víčky. Otočte sklenice, zabalte je do přikrývky a nechte je jeden den.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Kromě citronu můžete angreštovou marmeládu udělat i s jiným ovocem. K angreštu se hodí například pomeranč, hroznové víno, kiwi, jahody. Velmi neobvyklý přípravek se vyrábí s ořechy, zázvorem nebo mátou.

MIMOCHODEM

Želírovací cukr použitý v tomto receptu na džem je směsí cukru, pektinu a kyseliny citrónové. Použití tohoto cukru vám umožní zkrátit dobu vaření doslova na 5-7 minut a získat konzistenci džemu nebo cukroví. Želírovací cukr se vyrábí s různými koeficienty želírování, většinou je na obalu napsáno, na jaké množství ovoce je určen.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika