Citronový twist v třešňovém džemu

K receptu

Višňový džem s citronem má vytříbenou chuť a závratné citrusové aroma, takže pokud je to možné, určitě otestujte náš recept v praxi. Proces přípravy této pochoutky je poměrně dlouhý, ale nikterak složitý. Časově nejnáročnější je odstraňování pecek z třešní! Pokud se s tím vyrovnáte, pak vše půjde jako po másle. Povaření plodů v sirupu musíte věnovat denně asi 10 minut (například večer po práci). Čtvrtý den bude tedy džem z bílých třešní hotový. Nalijte do sklenic, uzavřete a nechte další den „odpočinout“ pod teplou přikrývkou.

Složitost: průměrný Kalorie: 4728,60 kcal/porce porce: 1 Vaření: 2 hodiny 30 minut Přidat. čas: 73 hod Použitý: 11,54 g/4,06 g/1113,90VařeníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCIbílé třešně – 1 kg cukru – 1 kg pitné vody – 150 ml citron – 1 ks koňak – 100 ml Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na džem. Bílé třešně omyjte a dobře osušte, rozložte je na papírovou utěrku. Poté semena z plodů odstraňte pomocí speciálního stroje, vlásenky nebo kancelářské sponky.

Krok 2

Připravené bílé třešně přemístěte do široké smaltované pánve nebo umyvadla. Pokapejte koňakem. Přikryjte čistou utěrkou a nechte 1 hodinu při pokojové teplotě.

Krok 3

Nalijte cukr do jiné pánve. Zalijte vodou a za stálého míchání přiveďte na mírném ohni k varu. Vařte 3 minuty. Přidejte bílé třešně v koňaku a vařte 2 minuty, přičemž sbírejte pěnu.

Krok 4

Odstraňte třešně v sirupu z ohně. Zakryjte gázou a nechte jeden den při pokojové teplotě. Znovu dejte na oheň a přiveďte k varu. Vaříme 5 minut, sbíráme pěnu. Nechte působit 24 hodin.

Krok 5

Citron omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Přidejte do téměř hotového džemu. Přiveďte k varu a vařte 10 minut. Sirup by měl zhoustnout a plody by měly být průsvitné.

Krok 6

Výsledný bílý třešňový džem s ořechy nalijte do suchých sterilizovaných sklenic a srolujte víčka. Přikryjte silnou přikrývkou a nechte 24 hodin.

UŽITEČNÉ RADY

Višňovou marmeládu s citronem můžeme podávat k čaji i k snídani – jako doplněk křupavých toustů nebo tlustých plátků čerstvého pšeničného chleba.

MIMOCHODEM

Proč se koňak přidává do třešňového a citronového džemu? Alkohol dokonale tlumí citrusové tóny a navíc slouží jako dodatečný konzervant, který chrání produkt před znehodnocením.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: