Exotická lahůdka z angreštu a červené cibule

K receptu

Na slaná jídla lze použít téměř jakékoli bobule. Například cukrovinka z angreštu a červené cibule je výborným doplňkem jak k masovým přesnídávkám, tak k sýrům. Jeho příprava trvá něco málo přes hodinu, ale dá se dlouho skladovat, pokud ho zabalíte do čistých suchých sklenic s pevným víčkem. Angrešt je vhodný, protože se stejně jako ostatní drobné bobule nemusí dlouho připravovat. Zbylé krátké stonky jde celkem snadno odtrhnout, pak už zbývá jen důkladně opláchnout a osušit. A můžete to dát do pánve. Na první pokus si kupte modrý sýr na cukroví: brie, hermelín a dorblu. Namáčejte kousky jeden po druhém a podělte se o své dojmy se svými blízkými.

Složitost: průměrný Kalorie: 225,69 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 h 10 min Použitý: 1,40 g/0,64 g/57,45PrázdnýINGREDIENCE NA 4 porce700 g angreštu 250 g hnědého cukru 250 ml jablečného octa 1 velká červená cibule 2–3 cm kořen zázvoru 2 lžičky. hořčičná semínka sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Nastrouhejte zázvor. Angrešt roztřiďte a zbavte stopek.

Krok 2

Angrešt a cibuli dejte do velkého hrnce se silným dnem, přidejte cukr, sůl, pepř, zázvor a hořčici. Přidejte jablečný ocet a na silném ohni přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte 35–40 minut.

Krok 3

Cukrovinky chlaďte 10–15 minut, poté přendejte do suchých skleněných nádob s hermeticky uzavřenými víčky. Uchovávejte v chladničce po dobu 2 týdnů.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 0,76 g (0,95 % denní hodnoty) • tuky 0,44 g (0,49 %) • sacharidy 31,48 g (18,74 %) • kcal 129,95 (7,22 %) • sodík 130,78 mg (9,02 %) • cukry celkem (23,71 g) 47,42 %) • EFA 0,03 g (0,15 %) • vláknina 3,03 g (10,10 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika