Exotická treska v rajčatové omáčce s bramborami

K receptu

Treska s rajčaty a bramborami je pálivé rybí jídlo, jednoduché a chutné ve středomořském stylu. Filet z tresky se peče v troubě s plátky brambor, sladkými rajčaty, čerstvým česnekem a voňavým tymiánem. Treska obsahuje málo tuku, méně než gram na 100 gramů filé, proto je tato ryba vhodná pro dietní výživu. Pokud máte rádi sytější pokrmy, jednoduše před pečením přidejte k bramborám a treske půl hrnku 10% smetany. Také zjemní jasnou chuť tresky a učiní ji jemnější. Husté maso tresky je ideální pro pečení; ryby se také smaží, vaří, dusí a používají se jako mleté ​​maso. Zkuste uvařit tresku s rajčaty a bramborami a ohodnoťte recept.

Složitost: průměrný Kalorie: 340,69 kcal/porce porce: 4 Vaření: 40 min Použitý: 37,56 g/14,53 g/14,43Hlavní chodINGREDIENCE NA 4 porce800 g filet z tresky 3 střední brambory 150 g cherry rajčat 2 stroužky česneku 3 snítky tymiánu 1 polévková lžíce. l. citronová šťáva 3 lžíce. l. olivový olej sůl čerstvě mletý černý pepř tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Troubu předehřejte na 200°C. Formu o rozměrech 20 x 24 cm vymažte olivovým olejem. Oloupané brambory nakrájíme na 5 mm silné plátky, přidáme horkou vodu, osolíme a vaříme na prudkém ohni 5–6 minut. Vývar scedíme a brambory osušíme.

Krok 2

Česnek nakrájíme na plátky. Cherry rajčata nakrájíme na kolečka. Oddělte lístky tymiánu od stonků. Filet z tresky ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a necháme 5 minut působit.

Krok 3

Umístěte brambory v jedné vrstvě do pánve a posypte česnekem a polovinou tymiánu. Na brambory položte plátky ryby a rajčat. Pokapejte olivovým olejem a položte na střední mřížku trouby. Vařte 5 minut, snižte teplotu na 180 °C a pokračujte ve vaření dalších 20 minut. Před podáváním posypte zbylým tymiánem.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Aby bylo jídlo krásnější, použijte rajčata různých barev.

UŽITEČNÉ RADY

Místo brambor lze tresku zapéct s neškrobovou zeleninou – cuketou nebo brokolicí.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 10,94 g (13,68 % DV)

• tuky 4,59 g (5,10 %)

• sacharidy 6,02 g (3,58 %)

• kcal 110,07 (6,12 %)

• sodík 463,00 mg (31,93 %)

• celkový cukr 0,60 g (1,20 %)

• EFA 0,66 g (3,30 %)

• vláknina 0,87 g (2,90 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika