K receptu
Když uděláte džem z loupaných mandarinek, získáte všechny výhody malého „šafránové mléčné čepice»: šťavnatost a sladkost řezů, šílené aroma kůry s mírnou hořkostí, která dodává světlému dezertu zvláštní kouzlo. Hlavní věc je nezapomenout na důkladné umytí mandarinek kartáčem, abyste odstranili tenkou vrstvu vosku, která pokrývá citrusové plody. Používá se k ošetření ovoce kvůli konzervaci, krásnému vzhledu a prevenci plísní během přepravy a skladování.
Složitost: snadno Kalorie: 3980,33 kcal/porce porce: 2 Vaření: 30 min Přidat. čas: 8 hodin Použitý: 0,01 g/0,00 g/997,08VařeníDezertPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 2 PORCE1 kg mandarinek bez pecek a s přiléhavou slupkou 1 kg cukru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Mandarinkový džem se vaří se slupkou, takže mandarinky omyjte kartáčem a důkladně odstraňte vosk, který je na ně nanesen pro lepší konzervaci. Mandarinky osušte ručníkem.
Krok 2
Sirup uvaříme z cukru a 100 ml vody, přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
Krok 3
Mandarinky nakrájejte na tenká (2-3 mm) kolečka. Opatrně vložte kolečka mandarinky do sirupu.
Krok 4
Přiveďte k varu na vysokou teplotu, snižte teplotu na nízkou a vařte 3 minuty, pokud se vytvoří pěna, sbírejte. Odstraňte z tepla a ochlaďte 2 hodiny.
Krok 5
Opakujte přivedení k varu na vysoké teplotě, vaření po dobu tří minut a chlazení po dobu 2 hodin ještě třikrát. Nalijte džem do sterilizovaných sklenic a podle potřeby uzavřete.