K receptu
Jak úžasné je otevřít sklenici voňavého domácího kompotu někdy v prosinci! Jsou tam vitamíny, zdravá vláknina a tolik zábavy! Angrešt se hodí k zázvoru, který dodá spíše neutrálnímu kompotu jemnou pikantnost a zajímavou chuť. Přesné množství ingrediencí zde není důležité, důležité jsou proporce.
Složitost: snadno Kalorie: 203,80 kcal/porce porce: 5 Vaření: 20 min Přidat. čas: 20 min Použitý: 0,74 g/0,22 g/52,20PitíINGREDIENCE NA 5 PORCÍzelený angrešt čerstvý kořen zázvoru cukr kyselina citronová Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Zpracujte angrešt odstraněním „ocásků“ a osušte „výlevku“. Vložte bobule do sterilizovaných sklenic nahoru. Naplňte vroucí vodou, také po vrch. Zakryjte sterilizovanými víčky a nechte 20 minut.
Krok 2
Vypusťte všechnu vodu ze sklenic do odměrky a poznamenejte si, kolik jste přidali. Poté nalijte vodu z angreštu do hrnce a přidejte cukr v množství 200 g na 1 litr vody.
Krok 3
Poté přidejte kyselinu citronovou rychlostí 0,5 lžičky. na 1 litr vody. Směs přivedeme k varu a vsypeme angrešt.
Krok 4
Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Do každé sklenice přidejte 1-5 plátků (podle chuti a velikosti sklenice). Sklenice uzavřete a otočte. Vychlaďte a uložte na chladném místě.
MIMOCHODEM
Kyselinu citronovou v tomto receptu raději ničím nenahrazujte – ani octem, ani citronovou šťávou.
Do tohoto kompotu můžete přidat další bobule nebo koření (badyán, kardamom).