K receptu
Tento salát je obzvláště dobrý v zimě, když je venku zima a šeď, ale chcete nějakou radost a jasné barvy. Kupte si barevné šťavnaté papriky a barevná cherry rajčata – a na vašem stole se objeví malý kousek léta.
Složitost: snadno Kalorie: 195,36 kcal/porce porce: 3 Vaření: 20 min Použitý: 17,95 g/10,51 g/6,87VečeřeVečeřeSalátVegetariánství: PescetarianismusVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninyINGREDIENCE NA 3 PORCE1 konzerva tuňáka v oleji (170–185 g) 2 různobarevné sladké papriky 200 g cherry rajčat 1 střední svazek bazalky 2 stroužky česneku 1 polévková lžíce. l. rostlinný olej, 15 g sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Začněte připravovat salát s tuňákem přípravou papriky. Oloupejte je a nakrájejte na tenké proužky. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, dokud nebude lehce kouřit. Přidejte papriku a smažte na maximálním plameni za častého míchání 1,5–2 minuty.
Krok 2
Odstraňte pevné dno stonku bazalky. Hrst listů si odložte na ozdobu. Zbytek bazalky nasekejte s oloupaným česnekem a solí. Vložíme do úzké sklenice ponorného mixéru a umeleme, postupně přidáváme olej z plechovky tuňáka – to je dresink.
Krok 3
Cherry rajčata nakrájejte na polovinu nebo na čtvrtiny, pokud jsou velká.
Krok 4
Smíchejte rajčata, pečenou papriku a rozdrobeného tuňáka. Přelijte zálivkou a jemně promíchejte. Ozdobte lístky bazalky.
MIMOCHODEM
Pokud najdete malá rajčata (často jim říkáme rajčata „Baku“), můžete si připravit tuňákový salát se sladkou paprikou bez cherry rajčat – a tato rajčata jimi nacpat.