K receptu
Lískové ořechy v tomto salátu lze nahradit vlašskými ořechy nebo dýňovými semínky.
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 20 minMixérVečeřeVečeřeSalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce2 velmi zralá avokáda 4–6 středně křupavých okurek 200 g pevných jahod 1 menší svazek koriandru 50 g pražených lískových oříškůPro tankování:šťáva a kůra z 1 limetky 1–2 stroužky česneku 2 cm kořen čerstvého zázvoru 4 polévkové lžíce. l. kukuřičná olejná sůl, černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Na zálivku oloupeme česnek a zázvor a nasekáme. Nakrájejte stonky koriandru. Stonky, česnek a zázvor vložte do sklenice ponorného mixéru, přidejte šťávu a kůru z limetky, olej, sůl, pepř a rozmixujte
Krok 2
Jahody nakrájejte na čtvrtky, odstraňte stopky. Okurky nakrájíme na kolečka. Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky.
Krok 3
Lískové ořechy lehce rozdrťte v hmoždíři.
Krok 4
Avokádo, okurky a jahody smícháme, přelijeme zálivkou, opepříme, posypeme lístky koriandru a lískových oříšků a podáváme.