K receptu
Pokud si takový salát připravíte v létě nebo na začátku podzimu, kdy je kolem spousta lahodných, voňavých, zralých rajčat, pak nezáleží na tom, kterou odrůdu použijete – všechny jsou stejně dobré. A v jiných ročních obdobích volte cherry rajčata – na větvi nebo ve sklenici, červená, žlutá nebo černá. Mají dostatek sladkosti a chléb Borodino ve společnosti kopru a nerafinovaného slunečnicového oleje dodá tomuto salátu nádhernou vůni.
Složitost: snadno Kalorie: 336,96 kcal/porce porce: 4 Vaření: 15 min Použitý: 12,95 g/21,35 g/17,98SalátINGREDIENCE NA 4 porce600 g cherry rajčat 200 g sýra Adyghe 100–140 g chleba Borodino 1 menší svazek kopru (30 g) 2 stroužky česneku (10 g) 60 ml nerafinovaného slunečnicového oleje sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Nakrájejte chléb (můžete nejprve odříznout kůrku, ale není to nutné) na 2 cm kostky Sýr nakrájejte na stejné kostky.
Krok 2
Kopr nasekejte velmi jemně. Česnek rozdrťte, oloupejte a nasekejte. Poté nasekejte kopr a česnek dohromady, smíchejte s olejem a solí. Polovinu této směsi nalijte na chléb.
Krok 3
Rajčata nakrájejte na poloviny nebo na čtvrtky. Smíchejte rajčata, chléb, sýr a zbývající dresink. Dejte tomu 5 minut. strmé a podávat.
MIMOCHODEM
Sýr na tento salát je vhodný pro jakoukoli chuť: můžete použít suluguni, sýry s bílou kůrou (brie a hermelín), nivu a všechny druhy sýrů z nekravského mléka (kozí, ovčí). A tento salát můžete dokonce zeštíhlit pomocí měkkého tofu.