Exotický zelený angrešt v pikantním nálevu

K receptu

K tučným a smaženým masům není lepšího společníka než nakládaný zelený angrešt. To není triviální a chutné, zkuste marinovat sklenici jen angreštu, další s bylinkami a třetí s kořením. Neuvádíme zde přesné množství surovin, použijte vlastní. Důležité jsou pouze proporce. Na každých 500 ml objemu kustovnice spolu s marinádou přidejte 5-6 stroužků česneku, 1 malou cibuli, 2-3 snítky bylinek a koření omezte na minimum, aby nepřebily jemnou chuť angrešt.

Složitost: průměrný Kalorie: 47,45 kcal/porce porce: 10 Vaření: 30 min Použitý: 1,02 g/0,35 g/12,10PrázdnýINGREDIENCE NA 10 PORCÍzelený angrešt česnek malá cibule jablečný nebo vinný ocet cukr, nejlépe hnědá nejodizovaná sůlDalší přísady:zelená bazalka kopr tymián čerstvý zázvor badyán celý kardamom tyčinky skořice Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Angrešt nalijte do připravených sklenic až po ramena a zalijte vodou až po vrch. Nalijte vodu do odměrky a poznamenejte si, kolik dostanete – z tohoto množství spočítáte proporce. Na marinádu by z každých 500 ml tekutiny mělo 10 % tvořit ocet. Cukr a sůl potřebují 3 %. Čili pokud jste z angreštu slili celkem 1 litr vody, tak na marinádu použijete 100 ml octa + 900 ml vody + 30 g soli + 30 g cukru.

Krok 2

Připravte si doplňky okamžitě. Pokud použijete zelené, držte celé snítky v prstech, aby se zvýraznila jejich chuť. Rozdrťte tyčinky skořice a lusky kardamomu. Zázvor omyjeme nebo oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Krok 3

Česnek a cibuli oloupeme. Stroužky česneku podélně rozpůlíme. Cibuli nakrájíme na tenké kroužky.

Krok 4

Nyní marináda. Vypočtené množství vody svaříme s octem, solí a cukrem. Odstraňte z ohně a nechte mírně vychladnout, asi 5 minut.

Krok 5

Přísady dejte do sklenic s angreštem a přelijte horkou marinádou. Zakryjte, otočte a zcela vychladněte. Skladujte na chladném místě.

MIMOCHODEM

Tento angrešt může být pikantní přidáním 1 malé horké červené papriky do každé sklenice. Musíte v něm udělat malý řez, aby se šťáva z pepře smíchala s marinádou.

Pokud jsou angrešty hodně sladké, lze množství cukru snížit na polovinu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika