Site icon Wellness Way Česká republika

Fascinující svět želé ryb

K receptu

Želé ryby jsou nepostradatelným atributem novoročního stolu v mnoha ruských rodinách. Musíte to vařit pomalu, je lepší začít pár dní před dovolenou. Pak bude pokrm skutečně krásný a slavnostní.

Složitost: obtížný Kalorie: 155,06 kcal/porce porce: 8 Vaření: 2 hodiny 30 minut Použitý: 29,93 g/2,20 g/3,57SnackINGREDIENCE NA 8 PORCÍcandát o váze 1 kg 2 malé cibule 2 malé mrkve 1 bobkový list 3 zrnka černého pepře 30 g želatinová sůl, čerstvě mletý bílý pepřNa ozdobu:30 g červeného kaviáru 2 střední citrony 2 malé nakládané okurky hrst zeleného hrášku 5 vařených křepelčích vajec polovina červené papriky 1 snítka petrželky Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Rybu očistíme od šupin, nařízneme bůček a vykucháme. Odstraňte žábry a hřbetní ploutev a odřízněte hlavu. Odstraňte páteř a žeberní kosti. Zbývající kosti vyjměte pinzetou. Ploutve, kosti a hlavu vložte do hrnce a přidejte 1,5 litru vody. Oloupejte cibuli a mrkev a přidejte do pánve. Dejte na oheň a přiveďte k varu. Sebereme pěnu, přidáme kuličky pepře a bobkový list. Snižte teplotu a vývar vařte odkrytý 1 hodinu. V tuto chvíli zalijte želatinu 1 hrnkem studené vody a nechte, dokud se vývar vaří.

Krok 2

Když je vývar hotový, sceďte ho přes sítko a 4 vrstvy gázy. Přidejte nabobtnalou želatinu. Důkladně promíchejte a znovu sceďte. Máš lanspik. Přidejte 1 lžičku do lanspiku. osolíme a zamícháme. Lanspik se ochladí na pokojovou teplotu.

Krok 3

Misku nebo velký talíř vyložte potravinářskou fólií. Položte na něj filet kůží dolů. Dochuťte solí a pepřem, zakryjte filmem nahoře. Vložte do trouby předehřáté na 100 °C a pečte 1 hodinu.

Krok 4

Nalijte lanspik do aspikové misky s vrstvou 5 mm. Vložte do lednice, dokud úplně neztuhne. Rybí filé nakrájíme na úhledné malé kousky. Rybu položte na zmrzlou vrstvu želé.

Krok 5

Rybu v této poloze zafixujte zálivkou třemi naběračkami lanspike. Dejte do lednice.

Krok 6

Citrony nakrájejte na tenké půlkroužky. Ze sladké papriky vykrajujte srdíčka pomocí vykrajovátka nebo nakrájejte na kosočtverce. Plátky nakládané okurky použijte jako stojan na rozpůlená vařená vejce. Každý kousek ozdoby nejprve namočte do lanspiku a poté položte na talíř. Zbylý lanspik nasypte do aspiku a misku dejte do lednice. Na vejce položte kaviár, ozdobte plátky želé. Sklenici lanspiku nalijte do misky a dejte do lednice. Nakrájejte želé na malé kostičky na ozdobu.

Exit mobile version