Site icon Wellness Way Česká republika

Jak si připravit domácí vepřovou Shawarmu

K receptu

Připravte si doma vepřovou shawarmu a vychutnejte si její chuť ve společnosti svých nejbližších. A nenechte si ujít, že podle klasických tureckých kánonů by toto maso do složení jen stěží mohlo být zařazeno: z čistě náboženských důvodů. Pokud vám nevadí, určitě náš recept vyzkoušejte v praxi. Vepřové maso (doporučujeme použít jemnou panenku) nakrájíme na tenké plátky, osmahneme, poté spojíme se všemi ostatními ingrediencemi náplně, obalíme v pita chlebu a osušíme na grilovací pánvi. Proces je jednoduchý a z takového domácího rychlého občerstvení budete mít opravdu velkou radost.

Kalorie: 1226,05 kcal/porce porce: 2 Vaření: 30 min Přidat. čas: 30 min Použitý: 58,87 g/86,12 g/69,02VegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 2 PORCEvepřová panenka 400 gčesnek 1 hřebíčekmletá kurkuma 0,5 lžičkymletá paprika 0,5 lžičkymletý zázvor 0,5 lžičkyrostlinný olej 2 polévkové lžíce.sůl, čerstvě mletý černý pepř Odeslání:tenký pita chléb 2 ks.rajčata 200 gokurky 100 gčervená cibule 80 gsladká paprika 80 gČínské zelí 100 gpetržel 2 ks.tvrdý sýr 100 gmajonéza 60 gNa omáčku:rajčatová omáčka 25 ghořčice 10 gčesnek 1 hřebíčeksůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na shawarma. Vepřovou panenku omyjeme a osušíme. Nakrájejte na tenké proužky a vložte do malé misky. Stroužek česneku oloupejte a protlačte lisem. Přidejte k masu.

Krok 2

Nakrájené vepřové maso ochutíme mletou kurkumou, paprikou, zázvorem, solí a pepřem dle chuti. Míchejte a nechte při pokojové teplotě 30 minut.

Krok 3

Ve velké pánvi rozehřejte rostlinný olej. Přidejte maso a za občasného míchání opékejte na středním plameni asi 10 minut. Vepřové maso by mělo být zcela propečené. Necháme vychladnout.

Krok 4

Umyjte okurky na shawarma a osušte papírovými ručníky. Odřízněte konce. Ovoce nakrájíme na tenké proužky. Je důležité, aby okurky nebyly příliš vodnaté. V opačném případě je lepší vyříznout střední část se semínky.

Krok 5

Rajčata překrojte napůl a odstraňte základy stonků. Nakrájejte na malé plátky. Červenou cibuli a papriku nakrájíme na tenké kroužky.

Krok 6

Nakrájejte pekingské zelí. Petržel omyjte a dobře osušte ručníkem. Listy otrhejte a poté nasekejte nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

Krok 7

Připravte si omáčku shawarma. Česnek protlačte lisem do malé misky. Přidáme rajčatovou omáčku, hořčici. Sůl a pepř podle chuti. Důkladně promíchejte.

Krok 8

Na pracovní plochu položte plátky tenkého pita chleba. Potřete je výslednou omáčkou a nechte volné okraje široké asi 7 cm.

Krok 9

Náplň shawarma posypte strouhaným sýrem a přidejte trochu majonézy. Sklopte okraje listů lavash dovnitř a zabalte náplň tak, aby byla celá „utěsněná“. Umístěte grilovací pánev na střední teplotu

Krok 10

Smažte shawarmu a vepřové maso střídavě na suché grilovací pánvi ze všech stran, dokud se na povrchu neobjeví chutné pruhy. Ihned podávejte.

MIMOCHODEM

Místo vepřového můžete na tuto shawarmu použít hovězí maso a nejlepší je steak. Měl by být smažen na pánvi na jakýkoli stupeň připravenosti, poté nakrájen na proužky a použit podle receptu. Velmi chutné!

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pokud se vám nelíbí představa, že by maso na náplň shawarma mělo pikantní chuť, dochuťte svíčkovou pouze solí a mletým pepřem, vynechte všechna koření navrhovaná v receptu.

Exit mobile version