Site icon Wellness Way Česká republika

Neodolatelný angreštový džem zelené barvy bez potřeby vaření

K receptu

Zelený angreštový džem bez vaření je klasickou vitamínovou bombou. Velmi chutné je přelít si jím tvaroh k snídani nebo líné knedlíky, můžete podávat k palačinkám, lívancům a jen tak ze zásuvky je naprosto perfektní k čaji.

Složitost: průměrný Kalorie: 192,79 kcal/porce porce: 33 Vaření: 20 min Přidat. čas: 2 hodiny Použitý: 0,29 g/0,07 g/48,55DezertINGREDIENCE NA 33 PORCÍ1 kg zelených angreštů 2 středně tenké citrony, nejlépe „uzbecké“ 1400 g cukru 100 g tekutého medu 0,5 lžičky. tabulka hmotností a mír kyseliny citronové RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na dno pánve se silným dnem nalijte 150 ml vody a medu. Přidejte cukr a bez míchání umístěte na střední teplotu. Občas pánví trochu zatřeste, aby se cukr rovnoměrněji rozpustil. Když se všechen cukr rozpustí, vařte sirup 5-7 minut. a vyjměte z tepla.

Krok 2

Zpracujte angrešt odstraněním „ocásků“ a osušte „výlevku“.

Krok 3

Citrony zbavte kůry jemným struhadlem a přidejte do chladícího sirupu. Citrony oloupejte z bílé vrstvy a odstraňte semínka.

Krok 4

Citrony a angrešt protáhněte mlýnkem na maso nebo umelte v mixéru. Nalijte sirup a promíchejte. Nechte 2 hodiny při pokojové teplotě.

Krok 5

Džem nalijte do sterilizovaných sklenic a uzavřete. Uchovávejte v lednici.

MIMOCHODEM

Pokud se chystáte jíst tento džem během 3-4 týdnů, může být množství cukru sníženo jedenapůlkrát. Pokud jej naopak zvýšíte na poměr bobulí k cukru 1:2, lze takový džem skladovat bez chlazení.

Místo citronů můžete použít jiné citrusové plody: limetky, pomeranče, grapefruity.

Exit mobile version