Okouzlující PP-Shawarma: Kuřecí maso zabaleno v lákavém lavashu

K receptu

Domácí PP-shawarma s kuřecím masem v lavash je ten pravý případ, kdy je zdravé jídlo zároveň chutné. A pokud se s naším receptem seznámíte a oživíte, pak se právě takový pokrm objeví ve vašem prasátku. Mnozí budou samozřejmě pochybovat o tom, že shawarma může být v zásadě zdravá, ale pokud k problému přistoupíte moudře, dostanete to, co potřebujete. Doporučujeme péct kuře spíše ve fólii, než ho smažit, a omáčku připravovat na přírodním jogurtu, nikoli na majonéze. Ptáčka doplníme čerstvou zeleninou, zabalíme do plátu tenké lavaše a vychutnáme si dietní PP-shawarmu, která dá šanci na ty nejlepší příklady istanbulského pouličního jídla.

Složitost: průměrný Kalorie: 497,00 kcal/porce porce: 2 Vaření: 20 min Přidat. čas: 50 min Použitý: 47,72 g/4,61 g/62,13Dětské menuINGREDIENCE NA 2 PORCENa kuře:kuřecí prsní řízek 300 gsušené bylinky 1 lžičkamletá uzená paprika 0,5 lžičkysůl mletý černý pepř Odeslání:tenký pita chléb 2 ks.rajčata 300 gokurky 200 gčervená cibule 100 glisty salátu 6 ks.Na omáčku:přírodní jogurt 60 grajčatová omáčka 25 ghořčice 10 gcitronová šťáva 1 polévková lžíce.sůl mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte ingredience PP shawarma v pita chlebu. Kuřecí řízek dobře osušte. Osolíme, opepříme, ochutíme bylinkami a paprikou. Koření vetřeme do kuřete.

Krok 2

Troubu předehřejte na 200°C. Připravený kuřecí řízek položte na fólii, okraje nahoře shrňte tak, aby byl malý otvor. Nalijte do ní trochu teplé vody (pár polévkových lžic). Pečte 35 minut.

Krok 3

Vyndejte kuře z trouby a nechte ho ve fólii 10 minut chladnout, dokud nebude teplé. Během této doby připravte další ingredience shawarmy: zeleninu a salát.

Krok 4

Umyjte okurky a rajčata na shawarmu a poté osušte. Nejprve nakrájejte okurky na dlouhé a tenké podélné plátky a poté na proužky.

Krok 5

Nakrájejte rajčata na polovinu. Pokud je v ovoci příliš mnoho šťávy a dužiny, odstraňte ji lžící. Zbývající část nakrájejte na proužky stejné velikosti jako okurky.

Krok 6

Červenou cibuli na shawarmu oloupeme a nakrájíme na kroužky. Zalijte citronovou šťávou a jemně promíchejte. Listy salátu omyjte a dobře osušte papírovými utěrkami.

Krok 7

Připravte si omáčku shawarma. Do misky dejte přírodní jogurt. Přidejte rajčatovou omáčku a hořčici. Sůl a pepř podle chuti. Důkladně promíchejte.

Krok 8

Teplé kuře nakrájejte na nudličky stejné velikosti jako okurky a rajčata. Položte plátky pita chleba na pracovní plochu. Polovinu každého potřete výslednou omáčkou a nechte asi 7 cm volných okrajů.

Krok 9

Na omáčku rozložíme listy salátu, připravenou cibuli, okurky, rajčata a kuřecí maso. Sklopte okraje listů lavash dovnitř a zabalte náplň tak, aby byla celá „utěsněná“.

Krok 10

Shawarmu opečte jednu po druhé na suché grilovací pánvi ze všech stran. Ihned podávejte. Každou shawarmu můžete rozpůlit, aby se snáze jedla.

MIMOCHODEM

Přírodní jogurt v omáčce pro kuřecí shawarma lze nahradit zakysanou smetanou s obsahem tuku 10%: obsah kalorií v misce se zvýší jen mírně, což neovlivní vaši váhu nebo velikost pasu.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Do náplně PP-shawarma s kuřecím masem v pita chlebu je dobré přidat nasekanou petrželku a nakrájené čínské zelí: náplň bude aromatičtější a křupavější.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika