Okurkový salát s ředkvičkami a exotickým koprovým pestem

K receptu

Semínka lze v tomto salátu nahradit piniovými oříšky.

Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 20 minMixérVečeřeVečeřeSalátVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce12 malých křupavých okurek 2 velké svazky ředkviček 80 g nepražených, loupaných slunečnicových semínek 50 g kopru 1 stroužek česneku 2–3 polévkové lžíce. l. tvaroh 1 polévková lžíce. l. citronová šťáva 50 ml aromatický slunečnicový olej sůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na pesto nasekáme nadrobno kopr (pár listů si necháme na ozdobu) a oloupaný česnek, dáme do sklenice ponorného mixéru, osolíme, přidáme 3 lžíce. l. semena, nechte 5 minut.

Krok 2

Zbylá semínka dejte na suchou, mírně rozehřátou pánev a na středním plameni za občasného míchání smažte asi 2 minuty. Umístěte semínka na talíř.

Krok 3

Obsah sklenice rozmělněte ponorným mixérem na homogenní pastu. Při běžícím motoru postupně přidávejte olej. Přidejte tvaroh a citronovou šťávu, promíchejte, opepřete a případně dosolte.

Krok 4

Okurky a ředkvičky nakrájíme na plátky. Smícháme s pestem, posypeme opraženými semínky a podáváme ozdobené koprem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika