K receptu
Úžasná svačinka! Bobule dodávají okurkám zajímavou kyselost a příjemnou vůni.
Složitost: snadno porce: 1Žádná tepelná úpravaruská kuchyněVečeřeSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíPiknikINGREDIENCE NA 1 PORCIčerstvé okurky 500-700 g červeného rybízu hrst třešní hrst česneku 1-2 stroužky kopr deštník 1 ks list rybízu 1 ks list třešně 3 ks chilli kousek máty 1-2 snítky bobkový list 1 ks sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Okurky omyjeme a nakrájíme na poloviny. Nasekejte česnek, mátu, kopr a chilli. Listy černého rybízu rozmačkejte, aby se uvolnila vůně. Třešně rozdrťte nožem.
Krok 2
Vložte okurky, koření, bylinky a bobule do nádoby a posypte solí. Zavřete víko a důkladně protřepejte. Dejte na 2-4 hodiny do lednice. Během této doby ještě několikrát protřepejte.
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Proporce produktu jsou přibližné. Přidejte podle chuti. Bobule dodávají okurkám zajímavou kyselost a příjemnou vůni.