Site icon Wellness Way Česká republika

Okurky na zimu: Jak je nakládat bez použití octa

K receptu

Nakládané okurky na zimu bez octa se obvykle nakládají do sudu a skladují v chladném sklepě. Ale i když nemáte sud a sklep, naučíme vás připravovat okurky a následně je skladovat v obyčejných skleněných dózách.

Složitost: průměrný Kalorie: 36,68 kcal/porce porce: 20 Vaření: 1 hodina Přidat. čas: 48 hod Použitý: 1,92 g/0,23 g/6,98PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 20 PORCÍ4 kg okurek 2 hlavičky česneku 4 listy křenu 5 listů třešně 5 listů černého rybízu 6-8 stonků kopru s deštníky 230 g soliPro solanku na 1 litr vody:1 litr vody 1 polévková lžíce. l. sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Chcete-li připravit okurky na zimu bez octa, důkladně opláchněte okurky ve studené vodě. Kopr, listy křenu, třešně a rybíz omyjeme. Česnek oloupeme.

Krok 2

Velký kastrol spařte vroucí vodou. Na dno položte koprové deštníky a polovinu listů křenu, listy třešní a rybízu a česnek. Poté položte okurky.

Krok 3

Okurky zalijeme studenou vodou a osolíme. Zakryjte zbylými listy křenu. Zakryjte pánev pokličkou a nechte 1-2 dny při pokojové teplotě, dokud okurky nezmění barvu.

Krok 4

Připravte si sterilizované sklenice a vložte do nich okurky, rovnoměrně rozdělte česnek. Není třeba přidávat listy a kopr, lze je vyhodit.

Krok 5

Připravte solanku v množství 1 polévková lžíce. l. sůl na 1 litr vody (lépe je udělat extra lák) Solanku přiveďte k varu a zalijte sklenicemi od okurek po dobu 2-3 minut. Nalijte solanku do pánve a znovu vařte. Nalijte horkou solanku do sklenic a přikryjte víčky. Sklenice otočte dnem vzhůru a vychladněte.

UŽITEČNÉ RADY

Solanku z nakládaných okurek na zimu lze použít k přípravě rybí omáčky. K tomu rozpusťte v hrnci lžíci másla, přidejte lžíci mouky, orestujte a zalijte půl sklenicí láku. Vařte do zhoustnutí, 5 minut. Poté do omáčky vmícháme hustou smetanu.

MIMOCHODEM

Solný nálev z nakládaných okurek na zimu neobsahuje ani gram octa, lze jej tedy použít k přípravě džbánů a nálevů i ke zlepšení zdraví v situaci vyšší moci.

Exit mobile version