K receptu
Nejsprávnější název pro takovou pikantní angreštovou omáčku je asi adjika. Ale nebudeme na tom trvat, protože hlavní složkou je angrešt a ne pálivé chilli papričky.
Složitost: snadno Kalorie: 48,71 kcal/porce porce: 16 Vaření: 20 min Přidat. čas: 24 hodin Použitý: 0,91 g/0,34 g/12,07Omáčka, dresinkINGREDIENCE NA 16 PORCÍ1 kg zelených angreštů 1–2 pálivé zelené chilli papričky 100 g koriandru (nejlépe s kořeny) 50 g česneku 30–50 ml bílého vinného octa, volitelně 1 lžička. semena kmínu 1 lžička. semínka koriandru 2 polévkové lžíce. l. cukr 2,5 lžíce. l. nejodovaná hrubá sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Odřízněte spodní část stonků koriandru, kde jsou kořeny, a oddělte je na jednotlivé stonky – mezi nimi se často skrývá písek. Namočte rozebrané dno koriandru na 10-15 minut do velmi studené vody a poté znovu opláchněte.
Krok 2
Zpracujte angrešt odstraněním „ocásků“ a osušte „výlevku“. Česnek prolisujeme a oloupeme. Pokud chcete, aby byla omáčka méně pikantní, odstraňte z feferonky blány a semínka.
Krok 3
Na suché pánvi opékejte koriandr a koriandr, třepejte, asi 1,5 minuty. Ihned přendejte na talíř, aby nedošlo k připálení.
Krok 4
Vložte všechny ingredience omáčky do kuchyňského robotu nebo mixéru a rozmixujte dohladka. Zda použijete ocet nebo ne, je jen na vás, je zde potřeba ani ne tak pro kyselost, ale pro delší skladování.
Krok 5
Omáčku dejte do sterilizovaných sklenic a dejte na 1–2 dny do lednice.
MIMOCHODEM
Tato omáčka se nejlépe hodí k tučnému masu, drůbeži nebo rybám. Ražniči smažený na otevřeném ohni je překvapivě chutný, ale pečená kachna nebo smažená máslová ryba je prostě skvělá!
V případě potřeby lze množství feferonky, česneku a koriandru výrazně zvýšit – to jsou přísady podle vaší chuti.