K receptu
Nový rok je nejočekávanějším svátkem v naší zemi! Každá hospodyňka se snaží u svátečního stolu překvapit své hosty něčím neobvyklým. Je velkým omylem si myslet, že lahodné stolní pokrmy nemohou být lehké a zdravé, dostupné lidem i s dietními omezeními. Upozorňuji na univerzální recept na bezlepkové choux pečivo a také na jednu z možností neslazené náplně pro plnění profiteroles – skvělý nápad na bufetový stůl.
Složitost: průměrný porce: 20 Vaření: 1 hodina Přidat. čas: 20 minTroubaPečeníPečeníNádivkaSnídaněVečeřePekárnaSnackHlavní chodPárty, bufetNarozeninyDětská dovolenánový rokPiknikVánoceRomantická večeřeINGREDIENCE NA 20 PORCÍrýžová mouka 120 g másla 82% 30 olivový olej 30 ml vody 250 vajec s1 4 ks sůl 2 špetka cukru 1 špetka tvarohu 120 g nakládané okurky 1 ks čerstvá okurka 2 ks kopr 1 svazek jemně osolený pstruh, plátky 20 ks zakysaná smetana 1 polévková lžíce. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
V hrnci přivedeme k varu vodu se solí, cukrem a máslem. Za stálého míchání stěrkou přidejte mouku, dokud se hrudky úplně nerozpustí. Za stálého míchání ještě trochu zahřejte, dokud se na dně pánve neobjeví malá kůrka. Odstraňte z tepla, ochlaďte 5-10 minut. Troubu předehřejte na 210’C.
Krok 2
Vložte těsto do mísy stojanového mixéru vybaveného hnětacím hákem ve tvaru K. Povolit minimální rotaci. Přidejte 1 vejce, nastavte režim na nízký, vmíchejte vejce. Přidejte další vejce, míchejte, dokud se úplně nespojí. Udělejte to se všemi 4 vejci. Těsto by se mělo táhnout jako malá stuha.
Krok 3
Těsto přendejte do sáčku se širokou špičkou. Plech vyložte pečicím papírem. Umístěte malé profiterolky ve vzdálenosti 3 cm od sebe. Pečte v troubě na 210°C asi 15 minut, poté snižte teplotu na 180°C a pečte asi 40-45 minut. Věnečky by měly být uvnitř křupavé a suché. Kousky ochlaďte a rozřízněte je vodorovně na poloviny.
Krok 4
Nakládanou okurku a kopr nakrájíme nadrobno, vmícháme tvaroh a zakysanou smetanu, spojíme s okurkou a koprem. Čerstvou okurku oloupeme a nakrájíme na plátky silné 1-2 mm. Každý kousek naplníme tvarohovým krémem, přidáme plátek pstruha a plátky okurky. Věnečky přikryjeme pokličkou. Recept na 20 kusů.
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Věnečky se dají péct předem, ale je potřeba je před podáváním naplnit, aby se nerozmočily.