Profiterolky bez lepku, nabitě plné smetanovým sýrem, lehoučkým pstruhem s nádechem soli a svěžími okurkami

K receptu

Nový rok je nejočekávanějším svátkem v naší zemi! Každá hospodyňka se snaží u svátečního stolu překvapit své hosty něčím neobvyklým. Je velkým omylem si myslet, že lahodné stolní pokrmy nemohou být lehké a zdravé, dostupné lidem i s dietními omezeními. Upozorňuji na univerzální recept na bezlepkové choux pečivo a také na jednu z možností neslazené náplně pro plnění profiteroles – skvělý nápad na bufetový stůl.

Složitost: průměrný porce: 20 Vaření: 1 hodina Přidat. čas: 20 minTroubaPečeníPečeníNádivkaSnídaněVečeřePekárnaSnackHlavní chodPárty, bufetNarozeninyDětská dovolenánový rokPiknikVánoceRomantická večeřeINGREDIENCE NA 20 PORCÍrýžová mouka 120 g másla 82% 30 olivový olej 30 ml vody 250 vajec s1 4 ks sůl 2 špetka cukru 1 špetka tvarohu 120 g nakládané okurky 1 ks čerstvá okurka 2 ks kopr 1 svazek jemně osolený pstruh, plátky 20 ks zakysaná smetana 1 polévková lžíce. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

V hrnci přivedeme k varu vodu se solí, cukrem a máslem. Za stálého míchání stěrkou přidejte mouku, dokud se hrudky úplně nerozpustí. Za stálého míchání ještě trochu zahřejte, dokud se na dně pánve neobjeví malá kůrka. Odstraňte z tepla, ochlaďte 5-10 minut. Troubu předehřejte na 210’C.

Krok 2

Vložte těsto do mísy stojanového mixéru vybaveného hnětacím hákem ve tvaru K. Povolit minimální rotaci. Přidejte 1 vejce, nastavte režim na nízký, vmíchejte vejce. Přidejte další vejce, míchejte, dokud se úplně nespojí. Udělejte to se všemi 4 vejci. Těsto by se mělo táhnout jako malá stuha.

Krok 3

Těsto přendejte do sáčku se širokou špičkou. Plech vyložte pečicím papírem. Umístěte malé profiterolky ve vzdálenosti 3 cm od sebe. Pečte v troubě na 210°C asi 15 minut, poté snižte teplotu na 180°C a pečte asi 40-45 minut. Věnečky by měly být uvnitř křupavé a suché. Kousky ochlaďte a rozřízněte je vodorovně na poloviny.

Krok 4

Nakládanou okurku a kopr nakrájíme nadrobno, vmícháme tvaroh a zakysanou smetanu, spojíme s okurkou a koprem. Čerstvou okurku oloupeme a nakrájíme na plátky silné 1-2 mm. Každý kousek naplníme tvarohovým krémem, přidáme plátek pstruha a plátky okurky. Věnečky přikryjeme pokličkou. Recept na 20 kusů.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Věnečky se dají péct předem, ale je potřeba je před podáváním naplnit, aby se nerozmočily.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika