K receptu
Pokud vám v lednici zbylo pečené, smažené nebo vařené maso nebo drůbež, stejně jako všemožné „nedy“ a odřezky klobás, pak je tato večeře určitě pro vás. Pár oliv a rajčat – a na talíři máte těstoviny s elegantní a velmi chutnou omáčkou. A ano, přesně tolik česneku potřebujete, žádná chyba – zde působí jako samostatná zelenina, nikoli koření – takže se nakrájí na silné plátky a neseká se.
Složitost: snadno Kalorie: 936,13 kcal/porce porce: 4 Vaření: 20 min Použitý: 73,12 g/29,00 g/80,85Hlavní chodINGREDIENCE NA 4 porce400 g libovolných těstovin 400 g jakékoli klobásy nebo uzeniny 1 konzerva (400 g) oliv 200 g rajčat 10 stroužků česneku (50 g) 40 g másla 20 g rostlinného oleje sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka hmotností a opatření RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Těstoviny dáme vařit: do velkého (4-5 l) hrnce dáme vařit vodu, osolíme, přidáme špagety, promícháme a vaříme podle návodu na obalu.
Krok 2
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky silné 4–5 mm. Rajčata rozpůlíme, olivy také (pokud je pecka, vyjmeme).
Krok 3
Zbývající klobásu nebo maso nakrájejte na malé kostičky.
Krok 4
V hluboké pánvi rozehřejeme směs olejů, přidáme česnek a na mírném ohni 3 minuty dusíme. Přidejte zbývající maso a klobásu, zvyšte teplotu a vařte 2-3 minuty.
Krok 5
Přidejte olivy a trochu vody ze špaget a 3 minuty vařte.
Krok 6
Těstoviny sceďte v cedníku a vložte do pánve s omáčkou. Přidáme rajčata, pepř, případně sůl a promícháme. Ihned podávejte.