K receptu
Dračí salát bude chutnat každému, ale největší radost z něj budou mít děti. Kombinace ovoce a masa nebo drůbeže už dlouho nikoho nepřekvapuje, takže recept na Dračí salát lze bez obav použít pro každou příležitost. Tato pochoutka bude vypadat perfektně na svátečním stole, pokud bude připravena a ozdobena ve formě figurky, ale pro běžnou večeři můžete jednoduše smíchat všechny ingredience a podávat v salátové misce.
Složitost: snadno Kalorie: 338,37 kcal/porce porce: 6 Vaření: 30 min Použitý: 15,84 g/24,92 g/12,33SalátVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍkuře (filé) – 400 g majonéza – 200 g konzerva kukuřice – 200 vařených vajec – 4 ks – 3 ks listy salátu – 2 ks listy salátu – 1 ks. l. sojová omáčka – 1 polévková lžíce. l. olivy sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Kuřecí řízek nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na rostlinném oleji se sójovou omáčkou. Ochladit.
Krok 2
Pórek (bílá část) nakrájíme na tenké půlkroužky. Pokud máte starší pórek, pak je potřeba jej spařit 2-3 minuty ve vroucí vodě nebo podusit na malém množství oleje.
Krok 3
Jablko oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme na malé kostičky a ihned smícháme s majonézou, aby neztmavlo. Umístěte kukuřici do cedníku, aby vytekla přebytečná tekutina.
Krok 4
Vejce nakrájejte na malé kostičky, jedno bílko nechte neporušené – vyřízněte z něj dvě kolečka pro dračí oči. Nakrájejte také zbývající protein.
Krok 5
V misce smícháme kuřecí maso, kukuřici, jablko, pórek. Ochuťte majonézou, solí, pepřem a dejte na velkou plochou misku ve tvaru draka.
Krok 6
Kiwi oloupeme a nakrájíme na tenké půlkruhové plátky. Z olivy vykrojte dvě kolečka na oči, zbytek nakrájejte na tenké proužky, abyste napodobili drápky. Ze sladké papriky vystřihněte trojúhelník pro nos. Z okurky vyřízněte několik trojúhelníků pro „hroty“ draka a dva zaoblené kusy pro uši.
Krok 7
Ozdobte tělo draka překrývající se vrstvou kiwi – to budou šupiny. Na tlamě sestavte oči z bílků a oliv, přidejte červený nos a uši z okurky. Na stranu těla připevněte křídla z listů salátu a blíže k ocasu přidejte drápy z oliv. Opatrně zasuňte „hroty“ okurky podél dračí páteře. Salát dejte alespoň na 1 hodinu do lednice.
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Majonézu v tomto salátu lze nahradit hustou zakysanou smetanou. Červený nos lze odříznout ne z pepře, ale z jablečné kůry, pokud používáte jablko této barvy k přípravě salátu.
MIMOCHODEM
Pro rozmanitost chuti lze část kuřecího řízku v salátu Dragon nahradit krevetami. Zmrazené je lepší předem rozmrazit a pak rychle osmažit, zatímco krevety konzervované ve slaném nálevu bude potřeba dát na síto, aby odtekla přebytečná tekutina.