Site icon Wellness Way Česká republika

Salát s příchutí dračího ohně

K receptu

Dračí salát bude chutnat každému, ale největší radost z něj budou mít děti. Kombinace ovoce a masa nebo drůbeže už dlouho nikoho nepřekvapuje, takže recept na Dračí salát lze bez obav použít pro každou příležitost. Tato pochoutka bude vypadat perfektně na svátečním stole, pokud bude připravena a ozdobena ve formě figurky, ale pro běžnou večeři můžete jednoduše smíchat všechny ingredience a podávat v salátové misce.

Složitost: snadno Kalorie: 338,37 kcal/porce porce: 6 Vaření: 30 min Použitý: 15,84 g/24,92 g/12,33SalátVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍkuře (filé) – 400 g majonéza – 200 g konzerva kukuřice – 200 vařených vajec – 4 ks – 3 ks listy salátu – 2 ks listy salátu – 1 ks. l. sojová omáčka – 1 polévková lžíce. l. olivy sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Kuřecí řízek nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na rostlinném oleji se sójovou omáčkou. Ochladit.

Krok 2

Pórek (bílá část) nakrájíme na tenké půlkroužky. Pokud máte starší pórek, pak je potřeba jej spařit 2-3 minuty ve vroucí vodě nebo podusit na malém množství oleje.

Krok 3

Jablko oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme na malé kostičky a ihned smícháme s majonézou, aby neztmavlo. Umístěte kukuřici do cedníku, aby vytekla přebytečná tekutina.

Krok 4

Vejce nakrájejte na malé kostičky, jedno bílko nechte neporušené – vyřízněte z něj dvě kolečka pro dračí oči. Nakrájejte také zbývající protein.

Krok 5

V misce smícháme kuřecí maso, kukuřici, jablko, pórek. Ochuťte majonézou, solí, pepřem a dejte na velkou plochou misku ve tvaru draka.

Krok 6

Kiwi oloupeme a nakrájíme na tenké půlkruhové plátky. Z olivy vykrojte dvě kolečka na oči, zbytek nakrájejte na tenké proužky, abyste napodobili drápky. Ze sladké papriky vystřihněte trojúhelník pro nos. Z okurky vyřízněte několik trojúhelníků pro „hroty“ draka a dva zaoblené kusy pro uši.

Krok 7

Ozdobte tělo draka překrývající se vrstvou kiwi – to budou šupiny. Na tlamě sestavte oči z bílků a oliv, přidejte červený nos a uši z okurky. Na stranu těla připevněte křídla z listů salátu a blíže k ocasu přidejte drápy z oliv. Opatrně zasuňte „hroty“ okurky podél dračí páteře. Salát dejte alespoň na 1 hodinu do lednice.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Majonézu v tomto salátu lze nahradit hustou zakysanou smetanou. Červený nos lze odříznout ne z pepře, ale z jablečné kůry, pokud používáte jablko této barvy k přípravě salátu.

MIMOCHODEM

Pro rozmanitost chuti lze část kuřecího řízku v salátu Dragon nahradit krevetami. Zmrazené je lepší předem rozmrazit a pak rychle osmažit, zatímco krevety konzervované ve slaném nálevu bude potřeba dát na síto, aby odtekla přebytečná tekutina.

Exit mobile version