Salát s výraznou chutí zeleně, křupavou slaninou a rajčaty smaženými na vysokých obrátkách

K receptu

Francouzi prý netloustnou, ačkoliv jedí chleba, sýr a pijí víno pořád, jen díky listům zeleného salátu. V jídelníčku průměrného Francouze se totiž míchaný salát objeví na stole minimálně jednou, nebo dokonce dvakrát denně. A nenudí, protože ho můžete ochutit jakýmkoli dresinkem a přidat tolik různých ingrediencí! Na lahodný salát by stačily i pouhé krutony osmažené na česneku – a máme tu smaženou slaninu a sladká cherry rajčata!

Složitost: snadno Kalorie: 497,63 kcal/porce porce: 4 Vaření: 20 min Použitý: 15,56 g/35,69 g/27,17SalátVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce150 g listů zeleného salátu 200 g malých cherry rajčat 200 g slaniny 4 kusy bílého bochníku (140–180 g) 1–2 stroužky česneku (7 g) 50 ml rostlinného oleje 40 ml jablečného octa 30 g medu 1 polévková lžíce. l. zrnitá hořčice (15 g) sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Z chleba nakrájíme kůrky, drobenku nakrájíme na 1,5 cm kostičky slaninu nakrájíme na přibližně stejné kousky. Česnek rozdrťte, oloupejte a nasekejte nadrobno.

Krok 2

Ve velké pánvi zahřejte 1 polévkovou lžíci. l. rostlinný olej, přidejte slaninu a smažte, několikrát otočte, dokud nebude světle zlatohnědá, 2-3 minuty.

Krok 3

Listy zeleného salátu rozdělte na talíře. Ke slanině přidejte kostky chleba a česnek a opékejte další 2 minuty. Pomocí děrované lžíce položte na listy salátu slaninu a česnekové krutony.

Krok 4

Do pánve přidejte zbývající rostlinný olej, přidejte celá cherry rajčata, smažte na středním plameni a otočte po dobu 2 minut. Pomocí děrované lžíce rozdělte rajčata mezi talíře.

Krok 5

Do pánve nalijte ocet a med, přidejte hořčici, přiveďte k varu. Vzniklou zálivkou přelijte salát. Ihned podávejte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika