K receptu
Francouzi prý netloustnou, ačkoliv jedí chleba, sýr a pijí víno pořád, jen díky listům zeleného salátu. V jídelníčku průměrného Francouze se totiž míchaný salát objeví na stole minimálně jednou, nebo dokonce dvakrát denně. A nenudí, protože ho můžete ochutit jakýmkoli dresinkem a přidat tolik různých ingrediencí! Na lahodný salát by stačily i pouhé krutony osmažené na česneku – a máme tu smaženou slaninu a sladká cherry rajčata!
Složitost: snadno Kalorie: 497,63 kcal/porce porce: 4 Vaření: 20 min Použitý: 15,56 g/35,69 g/27,17SalátVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce150 g listů zeleného salátu 200 g malých cherry rajčat 200 g slaniny 4 kusy bílého bochníku (140–180 g) 1–2 stroužky česneku (7 g) 50 ml rostlinného oleje 40 ml jablečného octa 30 g medu 1 polévková lžíce. l. zrnitá hořčice (15 g) sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Z chleba nakrájíme kůrky, drobenku nakrájíme na 1,5 cm kostičky slaninu nakrájíme na přibližně stejné kousky. Česnek rozdrťte, oloupejte a nasekejte nadrobno.
Krok 2
Ve velké pánvi zahřejte 1 polévkovou lžíci. l. rostlinný olej, přidejte slaninu a smažte, několikrát otočte, dokud nebude světle zlatohnědá, 2-3 minuty.
Krok 3
Listy zeleného salátu rozdělte na talíře. Ke slanině přidejte kostky chleba a česnek a opékejte další 2 minuty. Pomocí děrované lžíce položte na listy salátu slaninu a česnekové krutony.
Krok 4
Do pánve přidejte zbývající rostlinný olej, přidejte celá cherry rajčata, smažte na středním plameni a otočte po dobu 2 minut. Pomocí děrované lžíce rozdělte rajčata mezi talíře.
Krok 5
Do pánve nalijte ocet a med, přidejte hořčici, přiveďte k varu. Vzniklou zálivkou přelijte salát. Ihned podávejte.