Site icon Wellness Way Česká republika

Špízy z mozzarelly, oživené rajčaty a bazalkou

K receptu

Pamatujete na slavný italský salát Caprese? Tam jsou na talíř v kruhu, mírně se překrývající, tenké plátky zralých sladkých rajčat proložené kolečky nejčerstvější mozzarelly „se slzou“. To vše posypeme lístky bazalky a polijeme olivovým olejem. V našem případě je vše ještě chladnější – protože jde o variaci stejných chutí „na špíz“ a dokonce s lahodným chlebem, a to milují dospělí i děti.

Složitost: snadno Kalorie: 368,54 kcal/porce porce: 4 Vaření: 15 min Použitý: 12,32 g/27,81 g/16,96SnackINGREDIENCE NA 4 porce200 g malých cherry rajčat 200 g mini mozzarelly 4 snítky bazalky 4 kousky ciabatty 70 ml olivového oleje sůl čerstvě mletý černý pepř špetka papriky Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Ciabattu nakrájejte na kousky velké asi jako kulička mozzarelly. Zakápněte olivovým olejem, přidejte papriku a trochu osolte. Nechte olej trochu vsáknout, 3-4 minuty. Poté chléb opečte na středním plameni v předehřáté suché pánvi ze všech stran dozlatova.

Krok 2

Odstraňte lístky bazalky ze snítek. Každou kuličku mozzarelly rozkrojte napůl a polovinu zabalte do lístku bazalky.

Krok 3

Na špejle napichujte střídavě sýr, cherry rajčata a chléb. Špízy dejte na talíř, pokapejte zbylým olivovým olejem, dochuťte pepřem a podávejte.

Exit mobile version