K receptu
Stracciatella je čerstvý sýr vyrobený z buvolího nebo kravského mléka. Dělají to takto: do mléka se kvůli fermentaci přidá enzym, a když se vytvoří takzvané „sýrové zrno“, trochu ho zahřejí a ze sýrové hmoty vytvoří dlouhé stuhy, které se pak trhají na kousky. a plněné krémem. Samotný název sýra pochází z italského straccia – stuha. Stracciatella se dokonale hodí ke zralým rajčatům, bylinkám a olivovému oleji.
Složitost: snadno Kalorie: 339,24 kcal/porce porce: 4 Vaření: 20 min Použitý: 7,26 g/31,81 g/6,07SalátVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce3-4 velká růžová rajčata 1 balení stracciatelly (200-300 g) 1 malý svazek zelené bazalky, máty nebo estragonu (30 g) 1 malý stroužek česneku (3-4 g) 80 ml olivového oleje 0,5 lžičky. hnědý cukr sůl hrubě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Zelí odstraňte tvrdé stonky a zbytek nakrájejte spolu s oloupaným česnekem.
Krok 2
Zeleninu smíchejte s česnekem, solí a olejem a rozmixujte v mixéru do hladka.
Krok 3
Rajčata nakrájíme na silné plátky. Smíchejte cukr se stejným množstvím soli a přisypte rajčata.
Krok 4
Rajčata lehce pokapejte zeleným olejem. Na každé kolečko položte trochu stracciatelly a pokapejte zbylým olejem. Ozdobte listy a ihned podávejte.
MIMOCHODEM
Chcete-li, aby byl olej jasně zelený, nejprve zeleninu rozmixujte na kaši se solí a česnekem v mixéru a teprve poté přidejte olej.