Site icon Wellness Way Česká republika

Stracciatella se zeleným olejem a rajčaty: Harmonie chutí v jednom pokrmu

K receptu

Stracciatella je čerstvý sýr vyrobený z buvolího nebo kravského mléka. Dělají to takto: do mléka se kvůli fermentaci přidá enzym, a když se vytvoří takzvané „sýrové zrno“, trochu ho zahřejí a ze sýrové hmoty vytvoří dlouhé stuhy, které se pak trhají na kousky. a plněné krémem. Samotný název sýra pochází z italského straccia – stuha. Stracciatella se dokonale hodí ke zralým rajčatům, bylinkám a olivovému oleji.

Složitost: snadno Kalorie: 339,24 kcal/porce porce: 4 Vaření: 20 min Použitý: 7,26 g/31,81 g/6,07SalátVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce3-4 velká růžová rajčata 1 balení stracciatelly (200-300 g) 1 malý svazek zelené bazalky, máty nebo estragonu (30 g) 1 malý stroužek česneku (3-4 g) 80 ml olivového oleje 0,5 lžičky. hnědý cukr sůl hrubě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Zelí odstraňte tvrdé stonky a zbytek nakrájejte spolu s oloupaným česnekem.

Krok 2

Zeleninu smíchejte s česnekem, solí a olejem a rozmixujte v mixéru do hladka.

Krok 3

Rajčata nakrájíme na silné plátky. Smíchejte cukr se stejným množstvím soli a přisypte rajčata.

Krok 4

Rajčata lehce pokapejte zeleným olejem. Na každé kolečko položte trochu stracciatelly a pokapejte zbylým olejem. Ozdobte listy a ihned podávejte.

MIMOCHODEM

Chcete-li, aby byl olej jasně zelený, nejprve zeleninu rozmixujte na kaši se solí a česnekem v mixéru a teprve poté přidejte olej.

Exit mobile version