Tajemství dokonalé pizzy: Omáčka, která změní váš svět

K receptu

Můžete si koupit omáčku na pizzu v obchodě, ale bude chutnat stejně dobře jako ta v italské pizzerii? Pokud milujete pizzu a často si ji vyrábíte sami pomocí správného těsta, nebudete si kečup dávat na mazanec. Neexistují žádné možnosti: omáčka musí být také správná, vytvořená doma. Pro náš recept používáme čerstvá zralá rajčata, ale klasický přístup umožňuje použít konzervovaná – passata nebo dokonce celá rajčata ve vlastní šťávě. Důležitý bod: jak jste si mohli všimnout, pizza omáčka neobsahuje žádné inkluze, jako jsou semínka. Mělo by být jednotné. To znamená, že musíte rajčata nejen zbavit slupky, ale také omáčku protřít sítem. Pokud vám semínka nevadí, nemusíte je samozřejmě utírat. Ale v ideálním případě to stojí za to udělat. Tuto úžasnou rajčatovou omáčku můžete použít na těstoviny nebo ji jednoduše použít místo kečupu. Pokud chcete, aby to bylo pikantnější, přidejte trochu černého pepře nebo chilli. Pokud rajčata nejsou moc sladká, přidejte špetku cukru.

Složitost: průměrný Kalorie: 139,08 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina Použitý: 3,26 g/9,12 g/11,66Italská kuchyněOmáčka, dresinkVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porceRajčata 1 kgOlivový olej 2 polévkové lžíce.Rajčatová pasta 1 polévková lžíce.Velký česnek 2 hřebíček(y)Sušená bazalka 0,5 lžičkyOregano 0,5 lžičkySůl 1 lžička Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Rajčata nejprve oloupeme klasickým způsobem: na slupce uděláme zářezy ve tvaru kříže, ovoce ponoříme na 30 sekund do vroucí vody a poté přendáme do studené vody. Kůže se snadno stáhne.

Omáčka na pizzu
Pizza omáčka ()

Krok 2

Rajčata zbavíme vnitřní části stopky, ovoce nakrájíme na libovolné kousky a rozdrtíme v mixéru – krátce, ne úplně do hladka. Výsledkem bude hmota s konzistencí mezi šťávou a pyré.

Omáčka na pizzu
Pizza omáčka ()

Krok 3

Stroužky česneku oloupejte a plochou stranou nože je lehce rozdrťte, aby se rozdrcené stroužky nerozpadly. Pokud česnek nasekáte, bude těžké ho vyjmout z oleje.

Omáčka na pizzu
Pizza omáčka ()

Krok 4

Rozpálíme pánev s olivovým olejem. Do oleje vložíme prolisované stroužky česneku a opékáme je na mírném ohni 2–3 minuty. Když česnek zezlátne, vyjměte ho z pánve.

Omáčka na pizzu
Pizza omáčka ()

Krok 5

Nalijte rajčatovou směs do pánve, přiveďte ji k varu na středním plameni, přidejte sůl, sušenou bazalku a oregano, vše promíchejte a snižte plamen na minimum.

Omáčka na pizzu
Pizza omáčka ()

Krok 6

Vařte na velmi mírném ohni asi 20 minut za občasného míchání. Přidejte rajčatovou pastu, dobře promíchejte a omáčku vařte dalších 5-10 minut. Mělo by znatelně zmenšit objem a zhoustnout.

Omáčka na pizzu
Pizza omáčka ()

Krok 7

Omáčku necháme vychladnout a přecedíme přes jemné sítko. Odstraňte semínka rajčat a kousky bylinek zbývající v sítu. Homogenní pyré omáčka na pizzu je připravena.

Omáčka na pizzu
Pizza omáčka ()

Krok 8

Tuto rajčatovou omáčku na pizzu můžete použít okamžitě, nebo si ji můžete udělat vícekrát předem – dejte ji do sklenice a dejte do lednice, kde ji můžete skladovat týden.

Omáčka na pizzu
Pizza omáčka ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Mnoho receptů na omáčku na pizzu, které můžete najít online, vyžaduje čerstvou bazalku. To je kulinářský omyl. Když se čerstvá bazalka vaří, ztrácí své esenciální oleje, aroma a texturu. Sušené se naopak při vaření otevře.

MIMOCHODEM

Do omáčky na pizzu jsme přidali rajčatovou pastu pro větší bohatost, jas a hustotu. Nemusíte to dělat, jen budete muset omáčku trochu déle dusit.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika