Site icon Wellness Way Česká republika

Želé s rajčaty: Osobitý chuťový zážitek

K receptu

Zkoušeli jste někdy rajčata v želé? Pokud ne, pak vám pomůže náš recept! Taková příprava na každého obvykle udělá trvalý dojem. Zdá se, že jsou to obyčejná rajčata z konzervy, ale díky gelové marinádě mají velmi zajímavou texturu a originální chuť. Toto jídlo je velmi jednoduché na přípravu a netrvá příliš dlouho. Upozornění: rajčata v želé umístěná ve sklenicích je třeba sterilizovat! A nedoporučovali bychom tento krok opustit, jinak mohou nastat problémy s uložením obrobku.

Složitost: průměrný porce: 2 Vaření: 1 hodinaPrázdnýVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 PORCEcibule – 500 g velkých rajčat – 2 kg kopru (květenství) – 2 ks petržel – 2 snítky česneku – 4–5 stroužků hrášek – 3 ks zrnka černého pepře – 3 ks bobkový list – 1–2 ks.pro plnění:pitná voda – 1,5 želatiny v granulích – 2 polévkové lžíce. l. (25 g)Pro plnění:cukr – 100 g sůl – 2 polévkové lžíce. l. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na želé rajčata. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky. Rajčata omyjeme a ze všech stran je často propícháme párátkem. Kopr a petržel omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a nakrájíme.

Krok 2

Sterilizujte sklenice na rajčata a nechte je důkladně vyschnout. Posypte je novým kořením, černým pepřem a bobkovým listem. Poté navrstvěte rajčata, kolečka cibule, květenství kopru a nať petržele.

Krok 3

Připravte si náplň do rajčat. K tomu nalijte želatinu do misky, přidejte 250 ml studené vody, promíchejte a nechte 10 minut při pokojové teplotě.

Krok 4

Do zbývající vody přidejte cukr a sůl. Přiveďte k varu a stáhněte z ohně. Nabobtnalou želatinu přidejte do horké vody a za stálého míchání znovu zahřejte. Nepřiveďte k varu.

Krok 5

Výsledný solný roztok nalijte do sklenic s rajčaty. Zakryjte sterilizovanými víčky, vložte sklenice do velkého hrnce s teplou vodou a položte na oheň. Přiveďte k varu, sterilujte 10 minut.

Krok 6

Srolujte víčka na sklenice s rajčaty v horkém želé. Vyklopte na dvojitě složenou utěrku a nechte úplně vychladnout. Uchovávejte v lednici.

UŽITEČNÉ RADY

Při přípravě náplně pro rajčata nezapomeňte, že je přísně zakázáno zahřívat želatinu k varu, jinak ztratí své vlastnosti a výsledek bude úplně jiný.

MIMOCHODEM

Podle tohoto receptu můžete vařit rajčata různých velikostí a odrůd v želé. Červená, žlutá a hnědá cherry rajčata vypadají obzvláště krásně ve sklenici a pak na stole.

Exit mobile version