Zimní kouzlo v podobě třešňového džemu

K receptu

Připravte si třešňový džem na zimu, abyste si během chladného období mohli užít nesrovnatelné potěšení otevřít sklenici a zhluboka se nadechnout již zcela zapomenuté vůně léta. A jakou chuť má tento přípravek! Ne nadarmo drží třešňový džem dlaň mezi všemi ostatními. Konkurovat mu může jen jahoda, ale to je, jak se říká, věc vkusu. Džem vyrobený z třešní máme velmi rádi, zejména proto, že díky obzvláště dlouhému způsobu vaření uvedenému v tomto receptu si plody dokonale zachovávají svůj tvar, barvu a vůni. Zkuste to!

Složitost: průměrný porce: 1 Vaření: 2 hodiny 30 minutPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCItřešeň – 1 kg 300 g cukru – 1 kg Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si třešně na džem. Roztřiďte ovoce, položte je na pracovní stůl v jedné vrstvě, poté omyjte a osušte. Odstraňte pecky z třešní pomocí speciálního nástroje.

Krok 2

Vypeckované třešně dejte do široké pánve nebo mísy. Přidejte polovinu cukru, přikryjte nádobu čistou gázou a nechte 3-4 hodiny při pokojové teplotě.

Krok 3

Slijte třešňový sirup, který se oddělil. Přidejte zbývající cukr a přiveďte k varu. Položte připravené třešně. Znovu přiveďte k varu a za občasného sbírání pěny vařte 7–10 minut. Necháme vychladnout.

Krok 4

Třešně v sirupu opět položte na oheň. Přiveďte k varu. Vařte se sbíráním pěny 10 minut. Odstraňte z ohně a nechte vychladnout. Nechte 24 hodin při pokojové teplotě.

Krok 5

Marmeládu naposledy přiveďte k varu. Vařte 10 minut, odstraňte případnou pěnu. Necháme úplně vychladnout. Studený džem nalijte do sterilizovaných suchých sklenic a zakryjte vyvařenými plastovými víčky.

UŽITEČNÉ RADY

Do třešňového džemu můžete přidat koření podle chuti. Výborným doplňkem by byly tyčinky badyánu nebo skořice. Měly by být umístěny v konečné fázi vaření, asi deset minut předtím, než jsou hotové.

MIMOCHODEM

Jaké je tajemství úspěchu tohoto třešňového džemu? Při pomalém vaření, díky kterému se plody postupně namáčejí v sirupu. Díky tomu se nezmění na pyré, což má nejlepší vliv na vzhled džemu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: